Home Nieuws Ook Benidorm gaat straatroltrappen installeren

Ook Benidorm gaat straatroltrappen installeren

4 minuten (lectuur)
380

BENIDORM. In navolging van Calp, Villajoyosa en andere steden wil ook Benidorm nu gebruik gaan maken van roltrappen om bepaalde stadsdelen beter bereikbaar te maken voor ouderen en mensen die moeilijk te been zijn. Het gemeentebestuur werkt aan een project dat ook de installatie van liften voorziet, die de avenida Jaime I verbinden met de wijk Algredo Corral, in het centrum van de stad.

Het gemeentebestuur zal daarvoor beroep doen op de fondsen van het Plan Edusi, dat er naar gericht is architectonische hinderpalen te overwinnen, en wel op drie verschillende punten. Naast de genoemde wijk Alfredo Corral zal men deze hinderpalen ook gaan vermijden bij l’Aigüera Alta en in de wijk Foietes-Colonia Madrid, zoals op de plaza del Prelado Antonio Bayona en de calle Ginés Cartagena. In totaal zou het een investering van drie miljoen euro betekenen, waarvan de helft zal worden gefinancierd door Europese fondsen, al sluit het gemeentebestuur niet uit om meer te investeren indien dit noodzakelijk zou blijken.

Bij deze ingreep, zo verklaarde de wethouder voor Openbaar Domein van de gemeente Benidorm, José Ramón González de Zarate, zal men tegelijk andere verbeteringen of vernieuwingen aanbrengen aan het net van riolering, watervoorziening en openbare verlichting.

Gemeentelijke technici hebben ondertussen al enkele vergaderingen gehad met gespecialiseerde bedrijven voor het installeren van liften of roltrappen, zoals die al werden toegepast in het Parque Censal van La Vila Joiosa, om te kijken hoe men op de beste manier tot de installatie van de mechanische onderdelen kan overgaan. Het gemeentebestuur hoopt om nog voor het einde van dit jaar de werkzaamheden te kunnen uitbesteden.

Enkele weken geleden had de wethouder voor Burgerlijke Inbreng, Ana Pellicer, al bijeenkomsten belegd met de buurtbewoners van de betrokken wijken om het project uit te leggen en vond veel bijval. De bedoeling is dat alles in 2013 zal beëindigd zijn, zonder al te veel hinder te hebben bezorgd aan de inwoners van de betrokken wijken.

Onder het motto ‘A pie de calle’ zullen zowel González de Zárate als Pellicer wekelijks een bijeenkomst hebben met vertegenwoordigers van de buurtverenigingen om de stand van zaken op te volgen.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Alfaz del Pí zet wandelroutes uit

  Het gemeentebestuur van Alfaz del Pí heeft zich aangesloten bij het RECS (Red Española de …
 • UNIEK

  De provincie Alicante, de provincie die beter bekend is als de Costa Blanca, heeft een uit…
 • Everzwijn op wandel in Calp

  Het was tijdens de lockdown geen abnormaal verschijnsel om everzwijnen en vossen de dorpen…
Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Alfaz del Pí zet wandelroutes uit

Het gemeentebestuur van Alfaz del Pí heeft zich aangesloten bij het RECS (Red Española de …