Inicio Nieuws Openbaar vervoer van Calp naar luchthaven

Openbaar vervoer van Calp naar luchthaven

1 minuto leer
90

De algemene directie voor Transport van de Valenciaanse regering heeft een project in gang gezet om een openbare busdienst in te leggen die de gewesten van Marina Alta en Marina Baixa via de rijweg CV-202 verbindt met Alicante en de luchthaven.

Op 1 februari begon de dienst te functioneren tussen Calp en de luchthaven. Het is een eerste stap, want die service wordt uitgebreid naar de treinstations in Alicante en de universiteit.

Er zijn momenteel zeven bussen, maar dat worden er meer om het traject afleggen langs Alicante, El Campello, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Xàbia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Teulada, Benissa, El Poble Nou de Benitatxell, Calp, Benidorm, la Vila Joiosa, Callosa den Sarrià, Altea, Polop, la Nucia en L’Alfas del Pi. In totaal zullen dan 14 bussen worden ingezet die dagelijks 88 ritten zullen maken.

Het in gang zijnde traject tussen Calp en de luchthaven is dus al in gebruik en er zijn dagelijks 12 vertrekken in Calp, vanaf 7 uur ’s morgens tot 21.30 uur, met een stop in Benidorm.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…