Inicio Nieuws Spanje in miniatuur

Spanje in miniatuur

3 minuto leer
94

Tot eind februari kan men in de basiliek Santa María in Alicante nog een expositie bekijken van religieuze en burgerlijke monumenten uit Spanje en de provincie Alicante in miniatuur. De exopositie «Arquitecturas religiosas y civiles en miniatura», wordt georganiseerd door de broederschappen La Soledad en San pedro Apñostol in samenwerking met de Spaanse Vereniging loor Patrimonium en de tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Het is de eerste keer dat dergelijke expositie wordt gehouden in de provincie Alicante en ze toont kathedralen, basilieken, kerken en burgerlijke gebouwen maar in miniatuur, vervaardigd door Juan Medina García, die zijn werken aan de twee organiserende broederschappen schonk om deze tentoonstelling te kunnen houden.

Ieder gebouw is tot in de kleinste details uitgewerkt en de grootste maquette is die van de basiliek Santa Maria zelf, een belangrijke kerk voor de inwoners van de provinciehoofdstad. Medina, afkomstig uit Piña de Esgueva in de provincie Valladolid maar woonachtig in Alicante, werkte vijf jaar aan deze miniaturen. We zien hier op schaal de reproducties van historische gebouwen uit Alicante, Murcia, Valladolid, Segovia, Cuenca, Lugo, Cádiz, Jaén, Granada y Mallorca, maar ook meer plaatselijke monumenten uit Altea, Benissa, Finestrat, Novelda en Santa Pola. Hij werd geboren in 1947 en zijn passie voor architectuur in miniatuur ontwikkelde hij in Burgos. Maar sinds hij gepensioneerd is, begon hij pas met nog meer ijver zijn hobby te beoefenen. Het resultaat ziet u op deze expositie.

In 2019 opende hij een permanente expositie van miniatuurgebouwen in het kasteel van Fuensaldaña, maar dit zijn allemaal miniatuurkastelen uit Spanje. In zijn geboortedorp staan er ook nog 72 van zijn werken tentoon. De expositie in Aliante is nog open tot eind februari en te zien dagelijks van 19 tot 20.30 uur, op zondag ook van 10 tot 13 uur.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…