Inicio Nieuws Steeds meer eeuwelingen

Steeds meer eeuwelingen

2 minuto leer
171

Ángeles Vidal López, een gepensioneerde lerares uit het dorp Pinoso, kwam enkele dagen geleden de club van eeuwelingen in de provincie uitbreiden.

Er zijn inderdaad steeds meer honderdjarigen. In de provincie Alicante zijn dat er momenteel 602 volgens het Nationaal Spaans Instituut voor Statistieken. Vijf jaar geleden was dit nog 452. Jaarlijks noteert men meer eeuwelingen in de provincie Alicante, ook onder de buitenlandse residenten. In Alicante zijn er op dit ogenblik 25 buitenlandse honderdjarigen van de 177 in heel Spanje.

Volgens de statistieken stijgt het aantal eeuwelingen jaarlijks gemiddeld met 6%, dank zij de betere levensomstandigheden maar vooral dankzij de vooruitgang van de medische wetenschap. Alleen al in de stad Alicante vinden we 194 personen die ouder zijn dan honderd jaar, 50 meer dan vijf jaar geleden.

In heel Spanje zijn er momenteel 19.639 personen ouder dan honderd jaar, terwijl dat er vijf jaar geleden nog 15.507 waren.

Vrouwen worden gemiddeld ouder. In de provincie Alicante is 70,1% van de eeuwelingen vrouwen, in Spanje bedraagt dat percentage zelfs 77,7%.

Ook het aantal personen ouder dan 65 jaar blijft stijgen in de provincie. Nu zijn dat er 390.429, iets meer dan 20% van de totale bevolking, maar daaronder zijn een groot aantal buitenlanders die na hun pensioen in de provincie zijn komen wonen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Bomen sterven staande

Een titel voor een thriller? Voor een drama? Nee, pure realiteit in het noorden van de pro…