Home Activiteiten Wandelclub Beste wandelvrienden

Beste wandelvrienden

2 minuten (lectuur)
1,173

Beste wandelvrienden,

Onze volgende wandeling vindt plaats op zaterdag 2 november en het wordt iets heel anders. We wandelen van Benissa naar Calpe en keren terug met de autobus, of we nemen de autobus naar Benissa en laten de auto in Calpe achter.

Het is een wandeling van 8 kilometer, maar zonder grote moeilijkheden. We vertrekken om 10 uur bij bar Frau en dalen af langs de wasplaats en een landweg naar de kapel van Santa Ana. Hier nemen we een bosweg langs de barranco en dan een brede landweg die heel geleidelijk stijgt tot op een asfaltweg. Die volgen we en lopen onder de nieuwe spoorwegbrug tot op een weg naast de bedding tot bij de molen van Quisi.

Weer een landweg en een pad dat ons op het grondgebied van Calpe brengt bij een urbanisatie. Niet voor lang. We steken de bedding over en vanaf dan volgen we een aangeduide wandeling naar het Casa de Cocó. Van hieruit is het niet ver meer naar het busstation. De tocht doen we heel rustig en ik schat 3 uur, inbegrepen een halte voor picknick onderweg.

We doen deze wandeling niet omgekeerd, omdat er twee vrij steile hellingen in voorkomen die vanuit Calpe moeten genomen worden. Vanuit Benissa is dat naar beneden.

Bij voldoende belangstelling kunnen we samen eten bij Frau. Gelieve dit te melden voor 30 oktober inzake de reservering, want het restaurant Frau zit rond 14 uur vol.

Voor meer informatie kunt u me altijd bellen: 609 630 312.

Hugo

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Wandelclub
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Langer uithouden boven het ravijn van Relleu

Uw hoogtevrees nog wat langer onder controle houden en ondertussen een blik werpen op de w…