Home Activiteiten Wandelclub Presentatie van de Wandelclub

Presentatie van de Wandelclub

3 minuten (lectuur)
524

De wandelgroep van Vlamingen in de Wereld Costa Blanca werd vier jaar geleden in het leven geroepen. Onder leiding van de kenner van de streek bij uitstek, Hugo Renaerts, richt men zich naar gemakkelijke wandelingen die binnen ieders bereik vallen.

Met groepen, schommelend tussen 20 en 35 wandelaars, wordt hoofdzakelijk gewandeld tussen Altea en Denia, door mooie natuurgebieden en hoofdzakelijk over goede wegen, al worden paden af en toe niet verwaarloosd.

Het is niet gemakkelijk om altijd wandelingen te ontdekken die aan die eisen voldoen, zodat af en toe ook wel eens hellingen dienen overwonnen te worden, zoals het geval was in Vall de Laguar, Benitatxell en Gata de Gorgos, maar aan het tempo dat men aanhoudt – men richt zich steeds naar de meest langzame – was ook dit geen hinderpaal.

De wandelingen starten eind september en de laatste worden gehouden begin mei. Daarna komt een zomerpauze om de grote hitte te vermijden.

Ondertussen zijn er reeds talrijke vaste deelnemers, zodat de groep ook een soort vriendenkring wordt. Er gingen al enkele stemmen op om iets moeilijker tochten te organiseren en die zullen we vanaf volgend seizoen ook opnemen in het programma.

Een vast stramien is er niet. Afwisselend wordt er gewandeld op een weekdag of in het weekend om iedereen de kans te geven deel te nemen.

Iedere wandeling wordt op deze pagina tijdig aangekondigd, waarna ook een verslag volgt met foto’s van de tocht. Op voorhand inschrijven hoeft helemaal niet. Er wordt gewandeld met de mensen die komen (eind mei vorig jaar wandelden we met 3 deelnemers).

Een limiet wordt (nog) niet gesteld. Moest de groep ooit te groot worden (vanaf 40) zal men wel op voorhand moeten inschrijven, maar zo ver zijn we nog niet.

We blijven rustig genieten van de omgeving, van een aangenaam tempo en van elkaars gezelschap, Vlamingen aan de Costa Blanca.

Laad meer gerelateerde artikels
  • Wandeling 3 maart

    Met vele nieuwe gezichten trokken we er op uit, ditmaal de hoogte in, langs de flank van d…
  • Wandeling 3 maart

    Met vele nieuwe gezichten trokken we er op uit, ditmaal de hoogte in, langs de flank van d…
  • Nieuws van de wandelclub (update)

    Beste wandelvrienden Uw gids heeft het enorm druk, maar vond toch nog een gaatje voor een …
Laad meer artikels in Wandelclub
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandeling 3 maart

Met vele nieuwe gezichten trokken we er op uit, ditmaal de hoogte in, langs de flank van d…