Home Cultuuragenda Danscyclus in Alicante

Danscyclus in Alicante

4 minuten (lectuur)
154

De stichting Mediterráneo brengt dit jaar een nieuw project rond de dans met enkele van de bijzonderste figuren in alle disciplines. De voorstellingen vinden plaats in de Aula de Cultura in Alicante.

Alles begint op 22 januari met een voordracht door África Hernández Castillo, professor in klassieke dans en pedagogie.

‘Mediterráneo en Danza’ brengt twee takken, een bestemd aan gezelschappen van klassiek ballet, neoklassiek, folklore, Spaanse dans en hedendaagse dans uit Spanje en een tweede tak die gezelschappen uit de provincie Alicante de kans biedt om zich te presenteren.

Joaquín de Luz, dinos 2019 directeur van de Compañía Nacional de Danza, geeft op 30 januari een masterklas, die door het publiek kan bijgewoond worden voor de prijs van 10 euro. De Luz volgde les bij Victor Ullate en ging al vroeg naar de Verenigde Staten, waar hij 23 jaar lang de sterdanser was van het New York City Ballet. In 2016 kreeg hij de Nationale Prijs voor Dans. Daarna presenteert hij de documentaire ‘Hasta el Alba’.

Het Ballet van Barcelona is een Catalans gezelschap dat zich richt naar zowel klassieke als moderne dans en treedt op op 20 februari, terwijl op 19 maart de danser Miguel Ángel Berna uit Zaragoza, stichter van de Compañía Danza Viva, zijn `Jota y Berna’ brengt, begeleid door een klein muziekgezelschap en met de medewerking van Cesc Gelabert.

De Spaanse dans is vertegenwoordigd op 14 april met Antonio Najarro, directeur van het Nationaal Ballet van Spanje van 2011 tot 2019. Hier zien we de verschillende Spaanse stijlen. Tenslotte brengt MCDanza uit Murcia het sluitstuk van het festival op 11 juni met ‘La zapatera prodigiosa’ van García Lorca.

Neira & Santamaría, Isaac Montllor, Asun Noales en Daniel Hernández vertegenwoordigen de provincie Alicante in deze cyclus.

Op 29 januari is het de beurt aan Neira & Santamaría met hun eerst optredenb ‘Tiempo Enterno’. Op 5 februari zien we de beste solisten uit Alicante op één avond. Daaronder Isaac Montllor uit Alcoy, coördinator van de Compañía Nacional de Danza  en voornaamste solist, begeleid door Sara Fernández van de CNDanza; Asun Noales, danser en choreograaf van d OtraDanza en winnaar van drie onderscheidingen MAX met ‘La mort i la donzella’; en de choreograaf Daniel Hernández uit Alicante, creator van Spin Off Danza. Op 6 februari komt er een hommage aan de onlangs overleden Juan Manuel Lillo door de Compañía Fefa Gómez, Tierra y Tacón, Compañía Félix Amador, Conservatorio Superior de Danza de Alicante en Banda Bolillón.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidoleig: de grot van de schedels

Regelmatig plaatst VIW-Costa Blanca een artikel over een architectonisch of natuurmonument…