Home Columnisten Edicola brengt speciale gids voor de Marina Alta

Edicola brengt speciale gids voor de Marina Alta

5 minuten (lectuur)

De Marina Alta, het noordelijk deel van de Costa Blanca, is al vele jaren een geliefkoosd vakantieoord voor honderdduizenden Europeanen, de laatste decennia ook voor Amerikanen en Aziaten. Dit is geen toeval. De aangename temperaturen en de eindeloze zandstranden vormen een ideale plek om te genieten van een heerlijk rustige vakantie, gekoppeld aan gastronomische momenten op één van de vele terrassen langs de Middellandse Zee, zo blauw, zo blauw…

Naast de talloze mogelijkheden die de streek biedt gaan we hier ook een supergezonde vakantie tegemoet. Jávea werd in 1981 door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot de gezondste plek ter wereld, onder andere omdat het stadje op het uiterste puntje van de meest vooruitstekende kust van de Costa Blanca ligt. De oostelijke luchtstroom zorgt voor de aanvoer van duizenden kilometers schone Middellandse zeelucht. Een wetenschappelijke studie in de jaren ’90 bevestigde dit.

De Costa Blanca is door de Wereldgezondheidsorganisatie trouwens als de gezondste regio van Europa benoemd. De World Health Organisation is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties, die tot doel heeft wereldwijd de gezondheidszorg in kaart te brengen.

De Costa Blanca is vooral een aangenaam gebied voor mensen met ademhalings- en huidproblemen. Ook mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten voelen zich veel beter in dit microklimaat.

De Bloomberg Global Health Index rangschikt 163 landen naar levensverwachting en gezondheid. Bloomberg analyseerde gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank op het vlak van onder andere de levensverwachting, gezondheidsrisico’s, beschikbaarheid van schoon water, mentale gezondheid…

De inwoners van Spanje blijken de gezondste ter wereld te zijn met een gemiddelde levensverwachting van 86 jaar. De mediterrane keuken is daar, net als in Italië, voor een groot deel verantwoordelijk voor. Italianen en Spanjaarden hebben minder last van hoge bloeddruk en cholesterol dan de inwoners van bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, en ook op geestelijk vlak hebben ze weinig problemen. En wanneer ze ziek zijn, staan er meer artsen voor hen klaar dan in andere landen.

Edicola Publishing is een in 2010 gestarte non-fictie uitgeverij van boeken, magazines, jaaragenda’s en scheurkalenders en combineert frisse uitgeefideeën met jarenlange uitgeefervaring.

Edicola is tevens de uitgever van consumentenmagazines als Paravisie, Por Favor, Bres en Malta Magazine en realiseert daarnaast diverse financiële magazines. Minstens zo belangrijk zijn de reisboeken die onder de verzamelnaam PassePartout verschijnen en waarvan inmiddels ruim 75 titels leverbaar zijn. Bijna alle Spaanse regio’s komen aan bod en het boek over de Marina Alta, van de hand van Hugo Renaerts, is zopas van de persen gerold. Ook de naburige regio’s krijgen aandacht, zoals de Costa Cálida, de Costa de Azahar en binnenkort de provincie Castellón. Voor een uitgebreid overzicht kunt u kijken op de website:
https://edicola.nl/product-category/boeken/reisboeken-passepartout/

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Brand op Sierra Helada

  Maandagmiddag rond 17 uur ontstond een bosbrand in het hoogste deel deel van het Sierra He…
 • De schande van Benidorm

  Een massa toeristen wordt dagelijks met de bus vanaf de luchthaven of andere Spaanse stede…
 • Toeristen tarten gevaar

  De badgasten van de baai Ambolo in Jávea negeren de waarschuwing van de gemeente, die enke…
Laad meer gerelateerde artikels
 • Nick Pollet

  Nick richtte in 1998 ‘Do you Wanna’ op, een bedrijf dat zich hoofdzakelijk bezig houdt met…
 • Bedrijf over te nemen

  Wegens pensionering: Over te nemen, gestaag groeiende zaak zonder personeel, met klandizie…
 • Cova Tallada gaat weer desastreuze zomer tegemoet

  De Cova Tallada, uitgehakte grot, in de klippen niet ver van Denia, is al vele jaren één v…
Laad meer artikels in Columnisten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nick Pollet

Nick richtte in 1998 ‘Do you Wanna’ op, een bedrijf dat zich hoofdzakelijk bezig houdt met…