Home Home Titanic in Alicante

Titanic in Alicante

2 minuten (lectuur)

Op 21 mei opent in Alicante een grote expositie over het zinken van de Britse Transatlantic Titanic. De expositie vindt plaats in de Lonja en blijft te bekijken tot 10 november.

Het is 107 jaar geleden dat de Titanic naar de zeebodem verdween en ondertussen een legende is geworden. Bij de ramp vonden 1500 mensen de dood.

De expositie komt uit het Portugese Coimbra, waar 85.000 bezoekers werden genoteerd. Ondertussen hebben negen vrachtwagens alles naar Alicante overgebracht en wordt de hele expositie gemonteerd.

De tentoonstelling toont vele zaken van het schip en de grootste maquette van de Titanic die ooit werd gemaakt, namelijk twaalf meter lang, 4,5 meter breed en met alle interieurs dankzij drieduizend lichtpunten. We zien ook de auto van de Titanic, een Brush Runabout uit 1909, die nooit werd ingescheept al was dat wel de bedoeling, De eigenaar gaf hem aan de Stichting Titanic en we zien ook het originele schilderij ‘De droom van de Titanic’ van de schilder uit Santander Enrique Gran. Daarnaast zijn er audiovisuele voorstellingen.

Na Alicante reist de expositie naar Italië, Frankrijk en Engeland en daarna gaat het de oceaan over naar New York.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Toch auditorium voor Jávea?

Een jaar geleden wees het gemeentebestuur van Jávea de werkzaamheden toe voor de bouw van …