Home Cultuuragenda Een ambachtsmarkt en nog véél meer in Onil

Een ambachtsmarkt en nog véél meer in Onil

5 minuten (lectuur)

De ambachtsmarkt die Amata dit jaar voor de tweede keer in Onil organizeert voor het weekend van 4, 5, en 6 oktober, gaat gepaard met zóveel andere aktiviteiten, dat het beslist de moeite waard is dit aardige dorp in de Sierra de Onil dat weekend te bezoeken. Behalve de kunstmarkt worden er plaatselijke produkten verkocht, de restaurants en bars hebben lokale specialiteiten op het menu staan, er zijn aktiviteiten voor kinderen, tentoonstellingen, rondleidingen, alle musea houden open dag, er is volksdansen, vuurwerk en diverse concerten – kortom: er is” voor elck wat wils”.

De gemeente Onil hoopt met dit projekt, onder de naam “Onil es Mostra”, veel mensen van buiten aan te trekken, vooral toeristen van de kust die het binnenland – en Onil – nog niet kennen.  Daarom is er een centraal informatiepunt, waar bezoekers een volledig programma kunnen krijgen, informatie over de musea, de routes door de stad en de bergwandeling die op zaterdagochtend wordt gehouden.

De ambachtsmarkt wordt ook dit jaar weer georganizeerd door Amata, een vereniging die zich inzet voor het behoud van de spaanse kunstnijverheid, en die dus ervoor zorgt dat in elk talletje alleen origineel handwerk wordt aangeboden.  Ze hebben de woorden “Artesanía de Autor® ” geregistreerd om aan te geven dat in hun markten de auteur van de produkten zèlf aanwezig is.  

Rondom het Palacio del Marqués de Dos Aguas, een indrukwekkend versterkt paleis uit de 16e eeuw, vindt u een 25-tal kramen met een gevariëerd aanbod, alles met liefde en aandacht gemaakt door de deelnemers zelf: aardewerk en tassen van leer of stof, speelgoed en patchwork, ambachtelijk gemaakte schoenen en sandalen en gebrandschilderd hout.  Ook zijn er enkele kramen met sieraden, elke van een ander materiaal en ontwerp: zilver, keramiek, glas, macramé of hout.  Diverse deelnemers zullen ter plekke aan het werk zijn en kunnen dus ook speciale opdrachten uitvoeren.

Op de binnenplaats van het paleis vindt u de plaatselijke stalletjes en verenigingen, en in de diverse zalen worden tentoonstellingen en lezingen gehouden.  Achter het paleis en midden in de kunstmarkt houdt de plaatselijke horeca van tijd tot tijd een proeverij en kunt u ook neerstrijken om (op eigen kosten!) de inwendige mens te versterken.

Op het Plaza de España, amper 100 meter verder, is een ruimte gecreëerd voor de kinderen, waar spelletjes, workshops en sportaktiviteiten worden georganizeerd. En vanaf het Plaza Mayor vóór het paleis vertrekt op zaterdag de wandelroute (opgeven via tel. 658 414 426).  Daar is om 7 uur ’s avonds ook een voorstelling van volksdansen, aansluitend is er knallend vuurwerk en ’s avonds laat een concert.   

De ambachtsmarkt gaat vrijdag 4 oktober om 6 uur ’s middags open; op zaterdag en zondag zijn de openingstijden van 11 tot 2 en ’s middags weer vanaf 6 uur tot een uur of 10, 11 ’s avonds.  Voor meer informatie over de kunstmarkt kunt u bellen naar 639 979 678 (ook in het nederlands) en foto’s van de markt van vorig jaar staan op http://www.amata.es/Onil_18.html .  

Wilt u meer weten over de andere aktiviteiten in “Onil es Mostra”, dan kunt u beter het toeristenburo bellen (965 565 365 o 606 023 307) of kijken op www.onil.es/es/turismo

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Flamencoshow 2019

  Alfaz del Pi. De Lionsclub van Alfaz del Pi organiseert weer haar jaarlijkse flamencoshow.…
 • Wandeling met accidentje

  Met 13 gingen we op pad, na een eerste moeilijkheid te hebben overwonnen: de aangeduide we…
 • Over het hoe, wat en waarom van het rijksregisternummer

  Het rijksregisternummer is een uniek identificatienummer, toegekend aan natuurlijke person…
Laad meer gerelateerde artikels
 • Flamencoshow 2019

  Alfaz del Pi. De Lionsclub van Alfaz del Pi organiseert weer haar jaarlijkse flamencoshow.…
 • Amata organizeert ambachtsmarkt in Tibi

  Amata organizeert ambachtsmarkt in Tibi – 25, 26 en 27 Oktober In Tibi, een klein do…
 • Concert van kamermuziek

  Concert van kamermuziek met werk van Russische componisten, door het kamerorkest van het s…
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Flamencoshow 2019

Alfaz del Pi. De Lionsclub van Alfaz del Pi organiseert weer haar jaarlijkse flamencoshow.…