Inicio Cultuuragenda Film over gevangenschap van Cervantes

Film over gevangenschap van Cervantes

2 minuto leer
91

Alejandro Amenábar, die in 2005 al een Oscar won voor de film ‘Mar Adentro’, maakt momenteel opnamen voor de film ‘El Cautivo’, die gaat over de jaren dat de bekende schrijver van Don Quijote, Miguel de Cervantes, in Algerije gevangen werd gehouden.

In 1575 was Cervantes aan boord van een galei, op weg naar Barcelona, om zijn verlof door te brengen, want hij diende in het Spaanse leger, maar die galei werd gekaapt door Barbarijse zeerovers uit Algiers en hij werd gevangen gezet in Noord-Afrika. Dat was een normaal verschijnsel. De piraten selecteerden hun gevangenen. De armsten werden als slaven verkocht en voor de rijkeren vroeg men een losgeld.

Vijf jaar lang zou Cervantes daar gevangen zitten, maar stilzitten deed hij niet, want vier keer probeerde hij te ontsnappen. Vier keer werd hij opnieuw gegrepen en net toen men er over dacht om hem ook als slaaf te verkopen, kwam het losgeld, dat door zijn ouders was betaald. Hij kwam terug naar Spanje en ontscheepte in Denia, waar de laan bij de haven daarom ook de Avenida de Cervantes heet.

Grote sequenties van de film worden opgenomen in de provincie Alicante en daaronder het meest bezochte monument van de provinciehoofdstad, het kasteel Santa Bárbara, dat daarvoor afgesloten werd. Andere opnamen zullen gebeuren in Denia, waar de visserswijk ondertussen al vaak als decor diende voor historische films. Ook het kasteel van Alicante is niet aan zijn première toe in de wereld van het witte doek, want hier gebeurden ook al vele opnamen, onder andere voor een film van Asterix en Obelix.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Bomen sterven staande

Een titel voor een thriller? Voor een drama? Nee, pure realiteit in het noorden van de pro…