Home Nieuws Benidorm bevrijd van slagbomen

Benidorm bevrijd van slagbomen

4 minuten (lectuur)
1,494

BENIDORM. Het gemeentebestuur van Benidorm vraagt al vele jaren een oplossing voor het traject van de TRAM in de avenida de Beniardá, een van de belangrijkste toegangswegen tot de stad vanuit het binnenland, waar dagelijks 30.000 wagens passeren. Het voorbijrijden van de voertuigen van het openbaar treinverkeer veroorzaakt ieder half uur het neerlaten van de slagbomen en een lange file auto’s. Daarnaast is er ook het gevaar voor de voetgangers, die de spoorweg blijven passeren.

Het ziet er naar uit dat er eindelijk toch een oplossing komt. Na lange tijd van onderhandelingen tussen het gemeentebestuur en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, werkt men nu aan de laatste fase van een project dat een ondergrondse doorgang voor het verkeer voorziet.

Burgemeester Toni Pérez van Benidorm verklaarde dat er ten slotte een basis van samenwerking werd gevonden door de twee administraties. “Er waren diverse oplossingen mogelijk, maar uiteindelijk werd gekozen voor de duurste en meest ingrijpende, maar veiligste manier. Het gemeentebestuur van Benidorm heeft voor 2021-2022 anderhalf miljoen voor het project opgenomen in de begroting, zodat de werkzaamheden nog dit jaar kunnen beginnen.”

Het miljoenenproject voorziet nog meer toegangswegen naar de handelszaken en het is allemaal niet zo eenvoudig, want de tijd dat het werk duurt, moet het verkeer langs diverse tijdelijke wegen worden omgeleid. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal dat dus nog veel meer ellende veroorzaken, maar dat moet men er bij nemen met het oog op de toekomst.

De burgemeester verklaarde dat men van die werkzaamheden gebruik zal maken om de hele buurt veiliger te maken en dat er ook onderhandelingen aan de gang zijn om oplossingen te zoeken voor het passeren van de TRAM in de avenida de Andalucía en bij het station Intermodal, tegenover het busstation.

Pérez had ook kritiek op de huidige Valenciaanse regering over de vertragingen van de onderhandelingen. “In de tijd dat Valencia geregeerd werd door de PP heeft men veel gedaan voor Benidorm (ook Benidorm wordt geregeerd door de PP – n.v.d.r.). Maar de criteria werden gewijzigd en daarna begon men voor het TRAM-project in Denia met de verbeteringen, in plaats van verder te gaan vanuit Alicante, zoals oorspronkelijk voorzien was. Gelukkig werd al geëindigd tot Altea, omdat vele mensen de TRAM gebruiken om zich naar het gewestelijk ziekenhuis in Villajoyosa te begeven.”

In ieder geval komt er nu schot in de zaak en zal dit jaar begonnen worden met de eerste fase, wat de Avenida de Beniardá een totaal ander uitzicht zal geven.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…