Inicio Nieuws Covid en griep opnieuw zorgwekkend

Covid en griep opnieuw zorgwekkend

3 minuto leer
75

Het is allemaal nog niet voorbij. We zijn nog ver verwijderd van wat we een pandemie kunnen noemen, maar met het aanbreken van de koude dagen steekt het virus toch weer de kop op. Tegelijk gijpt ook de griep om zich heen en de ziekenhuizen worden geleidelijk overstelpt met patiënten met ademhalingsproblemen, waarvan een deel dient opgenomen te worden met het bekende resultaat van een tekort aan bedden. Ondertussen werd het dragen van een mondmasker in ziekenhuizen en medische centra door de Spaanse regering verplicht over het hele land en raadt men het dragen aan op plaatsen waar vele mensen samenkomen, zoals bijvoorbeeld in de grote commerciële centra.

Het zijn vooral oudere mensen met longproblemen die de grote meerderheid vormen van de patiënten die dienen opgenomen te worden. Daardoor worden in de meeste kamers nu bedden voorzien voor twee personen in plaats van individueel. Maar er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen de ruimten voor patiënten met covid en patiënten met griep. In sommige ziekenhuizen in de provincie werden de afdelingen voor kinderzorg al in gebruik genomen voor deze patiënten, terwijl ‘urgencias’ versterking kreeg van medisch personeel.

In de meeste ziekenhuizen spreekt men van een bezetting boven de 80% en in de grote steden als Elche, Alicante, Torrevieja en Orihuela zelfs boven de 90%. De medische wereld dringt dan ook sterk aan op voorzichtigheid, vooral bij personen die zich niet tegen de griep lieten inenten. Volgens de directie van de ziekenhuizen wordt het chirurgisch programma niet aangetast door deze golf van patiënten, maar blijven de voorziene chirurgische ingrepen plaats vinden zoals gepland.

Afbeelding door Freepik

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…