Inicio Nieuws De duurste huizen vinden we in… Benissa

De duurste huizen vinden we in… Benissa

3 minuto leer
499

De prijzen voor de aankoop van een huis in de Comunidad Valenciana waren volgens de onroerend goed pagina pisos.com in de maand december van vorig jaar het duurste in Benissa, met gemiddeld 3671 euro per vierkante meter.

Een verrassende vaststelling, want Benissa, op tien kilometer van de kust, is nu niet precies een toeristische trekpleister.

Volgens de informatie die de webpagina verstrekt over de prijzen van huizen in de hele Comunidad, staat Riba-roja de Turia op de derde plaats in Spanje waar de prijs van de huizen het sterkst steeg (9,31%) in de laatste trimester van afgelopen jaar. Daar tegenover zakte de prijs in Elche (-8,73%). De hoogste prijsstijging in Spanje van het afgelopen jaar noteerde men in Alboraia in de provincie Valencia (42,33%). In scherp contrast staat daar tegenover Villajoyosa (-30,27%).

In december was de hoogste prijs voor een woning dus in Benissa en de goedkoopste woning vond met in Utiel met gemiddeld 658 euro per vierkante meter.

In Benissa betaalt men nu het dubbele voor een huis dan in de stad Alicante, waar de prijs gemiddeld op 1878 euro per vierkante meter ligt.

Pisos.com maakt ook statistieken over het jaar 2023. In de Comunidad Valenciana steeg de gemiddelde prijs van een huis in dat jaar met 13,83%, de hoogste stijging van Spanje. Maar het is niet de duurste regio van Spanje. Gemiddeld betaalde men hier 1691 euro per vierkante meter en dat is beduidend minder dan op de Balearen, waar die prijs op 4141 euro ligt.

Hoe het komt dat men in Benissa gemiddeld de duurste woningen vindt van de hele Comunidad, daarop heeft pisos.com geen antwoord. Het is zelfs zo dat het aanbod van woningen in de kern van Benissa enorm groot is, maar Benissa heeft ook een groot grondgebied langs de kust, tussen Calp en Moraira, met vele luxe-urbanisaties. Omdat de pagina spreekt over een gemiddelde prijs is het waarschijnlijk wel zo dat die prijs in het dorp aanzienlijk lager ligt en langs de kust aanzienlijk hoger. Datzelfde doet zich voor in andere gemeenten die de kern in het binnenland hebben en een stuk grondgebied langs de kust, zoals Teulada, Alfaz del Pí en Campello.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …