Inicio Nieuws Bekende dolfijnen uit Benidorm gaan verdwijnen

Bekende dolfijnen uit Benidorm gaan verdwijnen

2 minuto leer
183

Enkele dolfijnen, geschilderd in de jaren ’60 op de zijgevel van een hotel in Benidorm, werden al duizenden keer op foto vastgelegd door de toeristen. Ze staan op de zijgevel van het hotel Delfin in La Cala. Het hotel werd ondertussen gesloten en er bestaan plannen om het met de g rond gelijk te maken en een nieuw hotel van 44 etages neer te zetten. De politieke partij PSOE van Benidorm heeft gevraagd om die muurschildering te redden, maar ook andere stemmen zijn opgegaan met dezelfde eis.

Het gemeentebestuur, in handen van de PP, heeft de goedkeuring gegeven aan de afbraak, ondanks de sentimentele en artistieke waarde, al geroemd door de historicus Francisco Amillo en onlangs door de populaire zangeres Alaska. Volgens Amillo is deze muurschildering een ‘embleem van de toeristische stad uit de jaren ‘6o en ’70 van vorige eeuw en verschijnt op diverse postkaarten uit die tijd.

Felipe Pastor was een schilder en decorateur van gebouwen voordat hij het hotel opende in juli 1963 en de muurschildering aanbracht, die snel een icoon werd in La Cala. Het nieuw te bouwen hotel is niet van plan de muurschildering te bewaren, hoewel de PSOE beweert dat dit wel mogelijk is. Volgens het gemeentebestuur heeft dit geen legale mogelijkheid om de constructeur daartoe te verplichten.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …