Inicio Nieuws Vuurwerk van La Olla door nieuw bedrijf

Vuurwerk van La Olla door nieuw bedrijf

2 minuto leer
743

Het vuurwerkbedrijf Vulcano uit Madrid zal dit keer op 12 augustus zorg dragen voor het ondertussen bekende vuurwerk van La Olla bij Altea. Al voor de 35ste keer zal dit vuurwerk om 24 uur de lucht ingaan in de baai van Altea. De keuze van Vulcano was een lang proces met selecteren onder de beste vuurwerkmakers van Spanje. De laatste zes jaar was het vuurwerk in handen gegeven van Ricardo Caballer, maar dit jaar was hij wel bij de drie finalisten, maar moest het ten slotte afleggen tegen het bedrijf uit Madrid.

Dit bekendste vuurwerk van de Middellandse Zeekust en een van de beste van heel Spanje, moet zijn kwaliteit blijven behouden, want het trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers. Het wordt helemaal vanaf de zee en het eilandje afgeschoten. Een detail is dat Vulcano opgericht werd in het jaar van het eerste vuurwerk van La Olla, in 1987.

Het vuurwerk kreeg al vele onderscheidingen. In 1999 werd het onderscheiden met de Toeristische Gouden Categorie door de provinciale deputatie van Alicante; in 2007 werd het een ‘Feest van Toeristisch Belang’ en in 2016 kreeg het de erkenning door het Centro UNESCO Mediterráneo.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…