Inicio Nieuws Guadalest blijft nummer één

Guadalest blijft nummer één

2 minuto leer
1,743

Het toeristisch reserveringsburau Musement heeft een lijst opgesteld van de 50 populairste dorpen van Spanje, één in iedere provincie. Daarvoor kwamen alleen dorpen in aanmerking met minder dan 20.000 inwoners en men richtte zich naar de opzoekingen op Google.
Wat de provincie Alicante betreft was er geen enkele verrassing, want hier staat Guadalest nog steeds met verre voorsprong aan kop en dat is al vele decennia zo. Guadalest, dat in 1974 al benoemd werd tot historisch-artistiek monument en voorkomt op de lijst van mooiste dorpen van Spanje, verdient dan ook die onderscheidingen.

Wie bezocht nog niet het zogenaamde ‘arendsnest’, een dorp dat alleen maar bereikbaar is door een in de rotsen uitgehakte tunnel, aan de oever van een groot stuwmeer en omringd door de hoogste bergketens van de provincie: de sierras de Aitana, Serella en Xortà.

De andere dorpen uit de Comunidad Valenciana die op de lijst voorkomen zijn Bocairent in de provincie Valencia en Peñiscola in de provincie Castellón, wat eveneens aan de verwachtingen beantwoordt.

Peñiscola is in heel Spanje de meest opgezochte stad voor informatie met 74.000 per maand, gevolgd door Llanes in Asturias en Hondarriba in Guipúzcoa.

Waar ook belangstelling voor is, is bijvoorbeeld Jaca (Huesca), Cervera de Pisuerga (Palencia), Albarracín (Teruel), Cazorla (Jaén) en Lerma (Burgos), Consuegra (Toledo), Trujillo (Cáceres), Cambados (Pontevedra), Haro (La Rioja) en Laguardia (Álava).

Bron: Hugo Renaerts

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …