Inicio Home Hoe gaat het eiland Tabarca om met het coronavirus?

Hoe gaat het eiland Tabarca om met het coronavirus?

2 minuto leer
2,783

Tabarca, het kleinste bewoonde eilandje van Spanje, ligt voor de kust van Alicante. In 1986 werd het als eerste tot zeereservaat uitgeroepen. Het beslaat  1400 hectare rond het hele eiland. Op het eiland bevinden zich momenteel 72 inwoners die sinds ongeveer één maand afgezonderd zijn van het vasteland.

Sinds het uitroepen van de alarmfase geldt er een verbod om het minuscuul eilandje te betreden noch te verlaten. Een uitzondering hierop is de watertaxi die elke dinsdag een zestal inwoners van Tabarca naar Santa Pola brengt om essentiële zaken te doen zoals de aankoop van voedingsmiddelen of medicijnen.

Een andere boot, de kleine Santa María, gaat 3x/week naar Tabarca om onderhoudswerken uit te voeren en vuilnis op te halen. Een vierde keer, de vrijdag, worden enkel levensmiddelen naar het eiland gebracht die vooraf besteld werden.

Het eiland is virusvrij en dat wil iedereen op het eiland zo houden. Het is zelfs zo dat ze weigerachtig staan om telefonisch de pers te woord te staan omdat ze liever anoniem willen blijven en alle mediabelangstelling vermijden.

Op het eiland is er slechts 1 ambtenaar aanwezig, namelijk een politieagent die 24/24 u. bereikbaar is samen met een verpleger. De politieagent heeft een uitgebreid takenpakket zoals erop toezien dat dat er geen boten aanmeren, de passagierslijst voor de watertaxi bijhouden, het coördineren van de bestellingen van levensmiddelen, langs gaan bij de inwoners (en vooral de oudere) om te zien of alles in orde is,… Op Tabarca is er geen probleem om de richtlijnen op te volgen omdat de inwoners het gewoon zijn om zo te leven en dan vooral in de winterperiode.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Home
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …