Home Home Kersenbloesem internationaal onder de aandacht

Kersenbloesem internationaal onder de aandacht

3 minuten (lectuur)
498

VALL DE GALLINERA. Goed nieuws voor de inwoners van een vallei die enkele jaren geleden nog bedreigd werd met leegloop, maar dankzij het toerisme een nieuwe weg opslaat.

De Vall de Gallinera kreeg in Spanje een eerste plaats toegewezen voor de mooiste kersenbloesem door het prestigieuze vakantieblad Condé Nast Traveler. Condé Nast is een internationale bekende uitgave, die in 1907 werd opgericht door Condé Montrose Nast. Het bedrijf heeft kantoren in New York, Londen, Milaan, Parijs, Madrid, Mexico-Stad, Miami en Tokio en is eigendom van Samuel Irving Newhouse, Jr en Samuel Irving Newhouse, Sr.

Het is dus niet zomaar een uitgave. Condé Nast Traveler is een hele referentie in de reiswereld en lifestyle en richt zich verder dan het conventioneel toerisme, maar bezoekt ook minder bekende maar mooie plekken overal ter wereld.

In het nummer van maart krijgt men een lijst van de mooiste dorpen, de beste stranden en de mooiste natuurgebieden in Spanje en de Vall de Gallinera, in het gewest Marina Alta, in het noorden van de provincie Alicante, kreeg de eer om bovenaan de lijst te prijken, voor Alfarnate in Málaga en de Vallei van Jerte in Cáceres Op de vierde en vijfde plaats kwamen El Hornillo in Ávila en de Valle de las Caderechas in Burgos.
Omgeven door bergen ligt de vallei van de Gallinera vanuit Pego landinwaarts met zijn acht kleine dorpen en half maart of als het zoals nu warm is zelfs eerder, biedt de bloesem van de kerselaars een schitterend tafereel. In een van de dorpen wordt jaarlijks in mei ook een kersenfeest georganiseerd. Bovendien kan men in de vallei een groot aantal aangeduide
wandelroutes maken en zijn er in bijna ieder dorp een of meerdere casas rurales.

Bron : Weekblad Hallo, met dank aan Max 

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…