Home Cultuuragenda Kunstmarkt in het havenkwartier van Jávea

Kunstmarkt in het havenkwartier van Jávea

3 minuten (lectuur)
875

Al diverse jaren werken de winkeliersvereniging van het havenkwartier van Jávea en de kunstenaarsvereniging Amata samen om elke zaterdag- en zondagochtend een extra attractie te bieden op de boulevard van de haven.  Vanaf een uur of elf bouwen diverse kunstenaars en ambachtslieden daar hun kramen op met eigen werk: alles wat er te zien is, is door hen zelf met liefde, geduld en vakmanschap gemaakt.

Een leuke manier om de zaterdag- of zondagochtend door te brengen: langs de boulevard van de haven in Jávea wandelen, neerstrijken op een van de vele gezellige terrasjes voor een hapje of een drankje, genieten van de zee en het prachtige uitzicht en dan óók nog een gevarieerd aanbod hebben van origineel handwerk! Vaak is er zelfs live muziek van gitarist-zanger Victor Hugo.

En als u tòch in het havenkwartier van Jávea bent, kunt u ook de beroemde kerk van de Virgen de Loreto bekijken: een betonnen constructie in de vorm van een schik. Of het Casa del Cable (Kabelhuis) bezoeken, dat amper 50 meter van de markt ligt en ook op zaterdag en zondag open is (van 10 tot 13 uur). Het staat op de plaats van het oorspronkelijke Casa del Cable, een telegraafkantoor dat het vasteland van Spanje verbond met Ibiza via een 100 km lange kabel over de zeebodem die in 1860 gelegd werd..

De stalletjes zijn beide dagen open van 11 tot een uur of 2 en de markt is aangegeven op Google Maps, zoek naar Kunstmarkt Jávea. Ze hebben ook hun eigen site in Facebook: feriaartesaniajavea.

Meer informatie (ook in het nederlands) via 639 979 678 en foto’s van wat u zoal op een feria van Amata kunt verwachten staan op www.amata.es.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…