Home Nieuws Lente in de herfst

Lente in de herfst

2 minuten (lectuur)
37

Hoewel de herfst op 21 september officieel zijn intrede heeft gedaan, leven we bijna twee maanden later langs de Costa Blanca nog volop in nooit eerder genoteerde lentetemperaturen. Maar wel met grote verschillen tussen dag en nacht, verschillen die op sommige plaatsen oplopen tot 15 graden.

Maar de dagtemperaturen verslaan alle vorige records, met bijvoorbeeld 31º in Elche. De anticycloon met tropische lucht die over de provincie Alicante kwam zorgde voor een nooit eerder geziene warme luchtstroom. Maar daarnaast is er een periode van grote droogte, want de regen laat het afweten. Die hitte en droogte verhindert de landbouwers om het graan te zaaien, wat normaal gezien in deze periode moet gebeuren. De tot nu toe ongekende warmte  in deze periode gaat gepaard met de grootste droogteperiode van de laatste twintig jaar.

De minimumtemperaturen bleven boven de 15º, maar langs de kust noteerde men dagtemperaturen van rond de 25º. In het binnenland was het warmer, met temperaturen tegen de 30º in onder andere Alcoy, Elche en Pego, waar het ’s nachts dan weer frisser was dan langs de kust. De stranden blijven dus hun aantrekkingskracht behouden en vooral in de weekends komen vele mensen uit het binnenland genieten van het heerlijke lenteweertje langs de kust en het nog vrij warme zeewater.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …