Inicio Cultuuragenda Historisch schip in Santa Pola

Historisch schip in Santa Pola

3 minuto leer
319

Tot 26 november kan men in de haven van Santa Pola nog de exacte replica van het schip Nao Victoria gaan bekijken en bezoeken, het schip waarmee Magellaan en Elcano tussen 1519 en 1522 de eerste reis rond de wereld maakten. Het schip werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Sevilla in 1992 en het is de enige replica van deze historische boot.

Het is nu een toeristische bezienswaardigheid langs de kade waar normaal alleen maar vissersboten aanleggen.

Precies 504 jaar geleden vertrok de Portugees Ferdinand Magellaan met een Spaanse vloot voor een ontdekkingsreis die de eerste globalisering van de wereldeconomie een boost zou geven. Op 10 augustus 1519 vertrok de zogenoemde Armada en voer via de Canarische eilanden richting het zuiden. Met vijf zwart geteerde schepen, de Trinidad, San Antonio, Concepcion, Santiago en Victoria zeilde de vloot om bij vuureiland een doorvaart te vinden naar de Stille Oceaan.

Aan boord 250 bemanningsleden met hun hart vol illusie, of misschien angst of zelfs hebzucht. Magellaan was een Portugese vlootkapitein die in Spaanse dienst werkte. Zijn ambitieuze reis rond de wereld werd grotendeels gefinancierd door de Spaanse koning.

Dit oorspronkelijke 16e eeuwse schip, was het enige van vijf schepen, die behouden terugkeerde in Sevilla nadat het tussen 1519 en 1522 een reis rond de wereld had gemaakt. Het eerste schip ooit!

Nadat de Atlantische Oceaan was overgestoken voer men langs de kusten van Zuid-Amerika, passeerde Straat Magellan en stak de Pacific over totdat men de Filipijnen bereikte en later de Molukken. Op de terugweg zeilde men via Kaap de Goede Hoop, langs de Westkust van Afrika totdat  uiteindelijk de thuishaven Sevilla werd bereikt. Een reis van 32.000 mijlen rond de wereld. Zo werden nieuwe landen ontdekt, kustlijnen in kaart gebracht en onbekende gebieden ontgonnen!

De replica van de ‘Nao Victoria’ werd in Spanje gebouwd om de historische scheepsbouw in ere te houden, om er (opnieuw) van te leren en om te laten zien wat de mogelijkheden waren van deze historische schepen uit de 16e eeuw. Men kan een geleid bezoek aanvragen tussen 10 en 19 uur. De prijs om het schip te bezoeken bedraagt 6 euo voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 10 jaar.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …