Home Nieuws Meer investeringen in landelijk toerisme

Meer investeringen in landelijk toerisme

3 minuten (lectuur)
994

ALICANTE. Landelijke herbergen, verbetering en uitbreiding van toeristische wegen en paden, het openen van zaken met voeding ‘para llevar’ of café’s, het verbeteren van historische wegen, het opkalfateren van oude hoeven en gebouwen… het zijn enkele zaken die in 2021 gesubsidieerd zullen worden om in de provincie Alicante het landelijke toerisme de accommodaties te geven die het stijgend aantal toeristen meer comfort moet bieden. Tegelijk betekent het een hulp voor de kleine dorpen in het binnenland, die het steeds moeilijker krijgen om te overleven en met totale leegloop worden bedreigd.

Het departement voor Landbouw van de Valenciaanse regering heeft het programma bekend gemaakt van projecten die dit en volgend jaar zullen uitgevoerd worden in de provincie Alicante met financiële hulp van de fondsen Leader. De projecten die werden gepresenteerd door de Vereniging voor Milieubeheer en Landelijke Heropleving (Ga-Asir), van de Landelijke Vereniging Zuid-Alicante en de Actiegroep Landelijke Bergstreken van Alicante, zullen de meeste hulp krijgen. Ook het Europees Fonds voor Landelijke Ontwikkeling (Feader) draagt een steentje bij, terwijl de Valenciaanse regering en het centraal ministerie voor Landbouw, Visvangst en Voeding eveneens de projecten  financieel zullen steunen.

De meeste hulp gaat naar gemeenten en gewesten in het zuiden van de provincie Alicante, onder andere naar het verbeteren van een landelijke route in Hondón de las Nieves en het openen van de ‘Coffee and Tea Shop El Almacén’ langs een historische route in Daya Vieja.

Het gemeentebestuur van Agost wordt gesteund voor het verbeteren van het aardewerkmuseun en het park Concepción Vicedo en in La Romana krijgt men het geld om diverse toeristische paden te markeren en een oude bodega om te werken tot museum over wijn- en olijfpersen, terwijl een restaurant met internationale keuken wordt opgezet in Torremendo bij Orihuela en een ander in Busot.

In het noorden van de provincie gaat financiële steun naar onder andere Sagra, Jalón en Bolulla, maar hier is de Vall de Gallinera de grote begunstigde met geld voor de aanleg van historische routes en het openen van meer casas rurales en B&B’s.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

Het deelplan Ensanche Levante van Benidorm, het grootste stedenbouwkundige plan sinds vele…