Inicio Home Nieuwsbrief nº 100… woordje van de vertegenwoordiger

Nieuwsbrief nº 100… woordje van de vertegenwoordiger

3 minuto leer
942

Vandaag 1 juni 2021 krijgen jullie de honderdste nieuwsbrief van VIW Costa Blanca in jullie mailbox. Begin april 2019 nam ik de fakkel over van Herwig en Jeannine Waterschoot en belandde de zware erfenis van de website van Vlamingen in de Wereld op mijn schouders. Zij hebben de nieuwsbrief in totaal 56 keer verzonden en mijn eerste nieuwsbrief –nummer 57- vertrok op 10 april 2019 naar zo’n 6.000 mailadressen.

Misschien toch nog even melden dat zowel de website als de nieuwsbrief vrijwilligerswerk is. Gelukkig heb ik veel trouwe adverteerders die wat geld in het laatje brengen om zo de webmaster toch enigszins te kunnen bekostigen want ik ben zelf totaal niet technisch onderlegd.

Intussen toch nog even melden dat ik blij ben dat de situatie algemeen toch aan het verbeteren is. Ik heb zopas nog ergens gelezen dat er in Spanje al 1 gebied is dat de cijfers bereikt heeft die equivalent staan met het nieuwe normaal, nl. Menorca (eiland op de Balearen). Er werden daar namelijk de laatste 14 dagen slechts 17,5 gevallen op 100.000 en de laatste 7 dagen slechts 8,4 op 100.000 gemeld. Bovendien is er geen enkel Covid-geval bij de 65-plussers te bespeuren.

De Balearen en de Comunidad Valenciana zijn trouwens de enige 2 gemeenschappen die het gemiddeld aantal meldingen per 100.000 op 14 dagen onder de 50 kan houden. Het gemiddeld aantal meldingen in Spanje ligt op 124.

Nog ander goed nieuws (dat wel nog moet bevestigd worden in de BOE of het Spaans Staatsblad) is dat Spanje vanaf 7 juni één van de testlanden zal zijn van het Europese Digitale Covid Certificaat. Veel informatie is er nog niet over bekend behalve dat het certificaat paso p 1 juli in gebruik zal genomen worden. De bedoeling van het Certificaat is dat reizigers aan de hand van een QR-code kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn (of al besmet geweest zijn of negatief zijn getest).

Laat ons hopen dat de situatie zo blijft evolueren zodat we een mooie, warme zomer tegemoet kunnen gaan. Veel leesplezier!

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Home
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …