Home Nieuws Spectaculaire politieactie tegen drugshandel

Spectaculaire politieactie tegen drugshandel

3 minuten (lectuur)
480

ALICANTE. De grootste politieactie van de laatste tien jaar in de stad Alicante was voor vele inwoners meer een film dan werkelijkheid, maar voor drugsdealers de keiharde waarheid. In totaal werden bij de actie 27 personen aangehouden in de noordelijke zone van de provinciehoofdstad, toen de nationale politie met meer dan 300 manschappen de stad innam, hoofdzakelijk in de wijk Virgen del Carmen, waar tal van huiszoekingen werden verricht. Hoewel daarna inwoners verklaarden diverse schoten te hebben gehoord, zei men bij de politie dat maar één waarschuwingsschot werd gelost en dat niemand tijdens de actie gewond werd.

De grootste concentratie van de politie was in de genoemde wijk, maar ook rond de plaza de Orán en bij de Virgen del Remedio waren agenten druk doende met opzoekingen.

Tijdens de razzia werden drie narcowoningen ontmanteld en werd beslag gelegd op verschillende soorten drugs zoals cocaïne, heroïne, hasjiesj en marihuana, samen met vuurwapens, messen en geld.

Bij de actie waren diverse afdelingen van de nationale politie betrokken, zoals agenten van de Grupo Operativo de Respuesta (GOR), Unidad de Guías Caninos, Unidad de Prevención y Reacción (UPR) van de Brigada de Seguridad Ciudadana en een helikopter van de nationale politie.

De hele operatie werd geleid vanuit het commissariaat van het district noord en ook de brandweer kwam ter plaatse om eventueel metalen deuren te openen.

Enkele inwoners beklaagden zich daarna bij de ter plaatse gekomen journalisten. “Omdat we zigeuners zijn, worden we als beesten behandeld” zei een van de vrouwen. Bij de politie verzekerde men dat niemand werd mishandeld, maar dat integendeel enkele agenten klappen kregen tijdens het arresteren van de verdachten.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…