Inicio Nieuws Torrevieja opent opnieuw massale activiteiten

Torrevieja opent opnieuw massale activiteiten

5 minuto leer
1,777

TORREVIEJA. Burgemeester Eduardo Dolón van Torrevieja bezocht samen met de wethouder voor Cultuur, Antonio Quesada, vorige week de ‘Museos Flotantes’ (drijvende musea) bij de haven, waar ze aan de pers de integrale vernieuwing van dit havendeel presenteerden. De hele kade werd aangepakt, er werden moderne visuele onderdelen aangebracht, alles werd herschilderd en voorzien van alle hygiënische en sanitaire maatregelen, zodat volgende week de musea weer voor het publiek toegankelijk gemaakt kunnen worden.

Er werden ook borden geplaatst met verklaringen in het Spaans en Engels en er werd een photocall geïnstalleerd bij de entree voor de duikboot. Luifels en zonneschermen werden vernieuwd bij de entree van de patrouilleboot en bij de rustplaats. Dit alles eiste een investering van 37.000 euro, maar de burgemeester verklaarde dat men nu opnieuw de toeristen de kans kan geven om dit, de laatste jaren verwaarloosd, onderdeel van Torrevieja, weer open te stellen. Het museum telt 21 schepen van allerlei doeleinden, zoals militaire schepen, vissersboten, jachten, etc.., maar de twee blikvangers zijn natuurlijk de duikboot en de patrouilleboot.

De duikboot ‘S-61 Delfín’ van de klasse Daphne werd door de Spaanse marine afgestaan aan de gemeente Torrevieja en werd het eerste drijvende museum van Spanje.

Op 1 december 1974 overhandigde Torrevieja aan deze boot een strijdvlag. Toen de boot uit circulatie werd genomen besloot het ministerie van Verdediging hem aan de gemeente Torrevieja te schenken. Dit gebeurde tijdens een plechtigheid bij het legerarsenaal in Cartagena. Op 8 mei 2004 werd de Delfin het eerste drijvende museum van Spanje en werd de boot opengesteld voor het publiek. Ondertussen kreeg de Delfin het bezoek van 1.300.000 personen.

De patrouilleboot ‘Albatros III’ behoorde tot de dienst voor kustbewaking van de douane tot 2006, waarna de boot deel ging uitmaken van de drijvende musea van Torrevieja.

De wethouder van Cultuur van Torrevieja verklaarde dat de boten weer te bezichtigen zullen zijn op de normale uren van vroeger, namelijk van 9.30 tot 14 uur.

Anderzijds kondigde de wethouder aan dat vanaf 3 juli ook de ecotoeristische nachtelijke routes door het natuurpark van de lagunen van Torrevieja en La Mata zullen hervat worden. In samenwerking met de departementen voor Leefmilieu en Toerisme zullen de zogenaamde ‘rutas a la luz de la luna’ (routes bij maanlicht) in juli en augustus iedere maandag en vrijdag worden georganiseerd. Iedere route duurt ongeveer vier uur en begint om 20.30 uur bij het Centro de Visitantes van het natuurpark

Maar ook de kermis bij de haven, tegenover de Paseo de la Libertad, opende afgelopen zaterdag weer zijn deuren, samen met de kermis in La Mata op de plaza de Encarnación Puchol. De wethouder voor Veiligheid en Noodtoestanden, Federico Alarcón, wees er op dat alles gebeurt onder de meest strikte normen van veiligheid. De gemeente heeft aan de organisatoren van de kermissen een grote hoeveelheid apparaten met hydroalcohol ter beschikking gesteld, die bij de ingangen moeten opgesteld worden, het dragen van maskers geëist bij iedere bezoeker en maatregelen opgedrongen om de nodige onderlinge afstand onder de bezoekers te waarborgen, door het aanbrengen van scheidingslijnen bij het betreden van iedere attractie.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…