Home Cultuuragenda Boekenbeurs in Finestrat

Boekenbeurs in Finestrat

1 minuten (lectuur)
281

Op 15 en 16 dezer zal in Finestrat een boekenbeurs plaatsvinden waarop POINT, mijn uitgeverij van moderne internationale poëzie, een aantal poëziepublicaties zal exposeren, onder andere de enige Nederlandse (tweetalige) vertalingen van  belangrijke Spaanse dichters, Miguel Hernández en Francisco Brines die vorig jaar de Cervantesprijs ontving. Ook enkele poëziebundels van mijzelf, eveneens Nederlands-Spaans, zullen geëxposeerde worden..

Ik werd ook uitgenodigd om op de boekenbeurs 3 poëzielezingen te geven, telkens tien minuten. Gezien een internationaal  publiek verwacht wordt zal ik mijn – steeds zeer korte – gedichten zoals ik dat tijdens de Poëtische Avondconcerten van Ithaca  doe, steeds in meerdere talen lezen: Spaans, Engels, Duits en ook Nederlands.

Bijgaand poster en een van de gedichten die ik zal lezen. Vorige week ontving ik in Indië van de jury de  Sahitto International Literature Award.  Mijn laatste poëziebundel, “De Efemere bloem van de tijd
wordt volgende maand in China gepubliceerd en is net ook in het Servisch vertaald. Begin van het jaar is de bundel Engels-Japans in Japan verschenen.

Hartelijke groet

Germain Droogenbroodt

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Amata organiseert twee ambachtsmarkten met het oog op Kerstmis

Ben je op zoek naar echt originele kadootjes voor dierbare vrienden of familie? Dan is het…