Inicio Nieuws Torrevieja stelt zijn ‘motocaca’ voor

Torrevieja stelt zijn ‘motocaca’ voor

3 minuto leer
73

Het gemeentebestuur van Torrevieja heeft, zoals zovele gemeentebesturen, al vaak een oproep gedaan om de baasjes en bazinnetjes van honden er op te wijzen dat de uitwerpselen van hun lievelingetjes op de trottoirs en wandelpaden niet door iedereen gewaardeerd worden. Er werden vuilnisbakken geplaatst, maar alles bleek zinloos. Dan begon men met het dreigen van boetes, maar ook dat kon de baasjes noch bazinnetjes er van weerhouden om hun beste vriend van de mens beter op te voeden of om hun adreskaartjes op te ruimen.

Tja, dan moet de gemeente er maar voor opdraaien. Acciona, het bedrijf dat instaat voor de schoonmaak van Torrevieja, heeft de ‘motocaca’ geïntroduceerd, een voertuig dat speciaal werd ontworpen om de uitwerpselen van de honden op te scheppen en dat gebeurt dagelijks langs de openbare weg.

Het succes is niet opzienbarend, want er worden gemiddeld zo’n dertig drollen per dag van de openbare weg verwijderd. Dit aantal is ondertussen drastisch verminderd en dat heeft zijn reden. Vele van die uitwerpselen bleven enkele dagen tot een week liggen en door de dagelijkse opruiming worden die verwijderd en blijven alleen de ‘verse’ over.

Het voertuig is een soort motorfiets van 125 cc. Tijdens de opruiming wordt de plek waar gezondigd werd ook ontsmet door een chemische oplossing waarvan het voertuig 25 liter meeneemt op zijn dagelijkse trip. Omdat het om een zuigapparaat gaat kan men alleen maar ingrijpen op stenen en asfalt, maar niet op aardewegen. En het is precies op die aardewegen dat de honden hun  geliefkoosde plek vinden om hun aanwezigheid kenbaar te maken op de hun traditionele manier.

De ‘uitvinding’ is niet nieuw, want men deed reeds proeven in 2000, maar toen was men nog niet operatief. Nu is de motocaca een van de meest gefotografeerde onderwerpen van Torrevieja. De gemeente Torrevieja heeft deze service gehuurd voor de duur van 15 jaar en dat kost twee miljoen euro per jaar. Het bedrijf heeft ondertussen nog een ander apparaat in gebruik, een ‘quitachicles’, die de kauwgom van de stenen schraapt en opzuigt.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …