Inicio Nieuws Het raadselachtige verdwijnen van route-aanduidingen

Het raadselachtige verdwijnen van route-aanduidingen

2 minuto leer
75

De laatste maanden staan de wandelaars die de Montgó beklimmen vaak voor schut. De aanduidingen naar de top vanuit diverse vertrekpunten, zijn plotseling verdwenen en de verantwoordelijken van het natuurpark staan voor een raadsel.

Wie verantwoordelijk is voor het verwijderen van de aanduidingen en waarom is nog een mysterie, maar het personeel van het park moet die wegwijzers regelmatig opnieuw aanbrengen. Het gaat niet om vandalisme, want er zijn geen beschadigingen. Nee, de wegwijzers verdwijnen zonder een spoor na te laten en zelfs de schroeven waarmee ze bevestigd zijn worden meegenomen. Men doet nu een oproep aan de wandelaars die enige informatie over de verzamelaar(s) zouden kunnen verstrekken.

In september van vorig jaar stelde het personeel vast dat alle aanwijzingen van de routes 2 en 5 verdwenen waren. Het zijn de routes die respectievelijk vanuit Jesús Pobre en Denia naar de top van de Montgó leiden. Om de markeringen te verwijderen heeft men ook schroevendraaiers nodig.

Ditmaal gaat het dus blijkbaar niet om vandalisme of het verwijderen van de markeringen om te verhinderen dat wandelaars langs een privé-domein lopen. Dat laatste gebeurt wel meer langs de wandelroutes. De eigenaars van huizen die een aangeduide wandeling  langs hun tuin zien lopen, verwijderen of overschilderen de aanduidingen en laten de wandelaar aan zijn lot over. Zelfs palen met wegwijzers werden uitgerukt. Maar het totaal verwijderen van de aanduidingen van volledige routes is nieuw en eist van de dader(s) wel een inspanning. Een raadsel.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …