Home Home Route PR-CV-61 over de Sierra de Santa Pola

Route PR-CV-61 over de Sierra de Santa Pola

3 minuten (lectuur)
962

Santa Pola ligt tegen de kust, ten zuiden van Alicante, in het gewest Baix Vinalopó. In het westen ligt het natuurpark van Las Salinas en ten noorden ligt de Sierra en de Cabo de Santa Pola.

De route loopt door deze sierra de Santa Pola en is aangeduid met de markeringen van de PR-CV-61. Het is een rondwandeling van ongeveer dertien kilometer, die we beginnen in het noorden van de stad bij de woningen van de Grupo Pablo Iglesias en het begin van de Paraje Meleja.

We lopen eerst over de Camino Viejo del Faro, door de wijk van Valverde Bajo tot bij de vuurtoren. We passeren dan de Foia Roja, luchtafweerbunkers, bunkers en schuilplaatsen uit de Burgeroorlog en tot slot de vuurtoren.

Op het kruispunt van de Camino Viejo del Faro en de Carretera del Faro loopt het pad gedurende vijftig meter in de richting van de Barranco de l’Escolgador de Crist en vervolgens passeren we een stuk dat herbeplant werd met dennen. Vanaf hier zien we de hele baai van Santa Pola en nog meer dorpen uit het gewest Baix Vinalopó. Daarna komen we in de Partida de Balsares langs paden en smalle wegen tot we bij de kop van de Barranc del Salt uitmonden, waar de weg stopt.

Na een korte halte hier loopt de route PR-CV-61 langs enkele interessante landschappelijke plekken tot bij de Aljibe del Salt, een overdekt waterreservoir. Daarna veranderen we van richting en begeven ons naar de Pla de Ramassos langs dennenbosjes tot we uiteindelijk de Camino Nuevo del Faro bereiken. We lopen in de richting van de vuurtoren tot op de Camino de la Casa de la Pinada en passeren een ander waterreservoir, de Aljibe del Manyo.

Tussen  de twee wegen gaat het over de Camino de la Casa de la Pinada tot dicht bij de Paraje Meleja. Dan langs een urbanisatie en dennen en we steken de Barranco de Campanares over tot bij ons vertrekpunt. Het hele traject is uitstekend aangeduid, zodat er geen mogelijkheid tot verdwalen is.

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Nieuws van de wandelclub

  Beste wandelvrienden Uw gids heeft het enorm druk, maar vond toch nog een gaatje voor een …
 • Expositie Skinny te Calpe

  CALPE – Op 3 maart om 20u wordt in de expozaal van Ajuntament Vell in Calpe de tento…
 • itsme gaat Europees

  Auteur: Anne Cruyt Heeft u itsme® al geïnstalleerd op de smartphone? Intussen deed al ande…
Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nieuws van de wandelclub

Beste wandelvrienden Uw gids heeft het enorm druk, maar vond toch nog een gaatje voor een …