Home Cultuuragenda Boek voor feestneuzen

Boek voor feestneuzen

2 minuten (lectuur)
879

‘Fiësta, feesten in de provincie Alicante’…

Spanje is het land van feesten. De Spanjaard laat geen enkele gelegenheid voorbij gaan om te feesten. Bekend is het gezegde: ‘Is het vandaag geen feest? Laat ons dat vieren!’

De auteur, die al sedert 1980 in Spanje woont, maakte persoonlijk vele van die feesten mee in de provincie Alicante en in dit boek beschrijft hij ze.

Niet alleen de grote feesten, maar ook minder bekende maar wel heel speciale vieringen, zowel religieuze als profane. We komen op die manier terecht in Denia, Torrevieja, Calpe, Benidorm, Jávea, Polop, Ibi en andere steden en dorpen waar de feestvreugde is losgebarsten en waar speciale evenementen op het programma staan.

Enkele van die feesten zijn door de Unesco opgenomen in de catalogus van Immaterieel Werelderfgoed, Patrimonium van de Mensheid. Dat onderstreept het speciale karakter van deze feesten.

Samen met de auteur maken we kennis met die feesten, die hij vaak op zijn eigen satirische manier beschrijft, en zo ontdekken we de achtergronden en het ontstaan of verloop. Een boek alsof u er zelf bij was.

Te bestellen via bol.com

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Amata viert haar 25ste verjaardag in Alcalá del Júcar

Dit jaar bestaat Amata 25 jaar en daarom wordt er een wedstrijd voor unieke stukken gehoud…