Home Cultuuragenda Amata kunstmarkt in de feesten van San Blas in Pedreguer

Amata kunstmarkt in de feesten van San Blas in Pedreguer

4 minuten (lectuur)
1,237

Het eerste weekend van februari bruist het anders zo rustige dorp Pedreguer van leven, want dan worden daar de traditionele feesten van Sint Blasius gehouden, die op zaterdagavond 1 februari beginnen met de overbrenging van het beeld van deze heilige naar de bedevaartkapel aan de voet van de heuvel, en duren tot laat maandagmiddag.  Het programma bestaat uit processies, concerten, dansen, een wedren en dit jaar voor de tweede keer een originele ambachtsmarkt.

Nou ja, niet ècht de tweede keer, want vorig jaar moest de markt vanwege de hevige windstoten worden uitgesteld. Dit jaar hopen de organisatoren op beter weer! De markt wordt opgebouwd in de Plaza Mayor, een brede straat bij de kerk en de Porches, het overdekte plein waar ook de concerten en het dansen plaats vinden.  Hier is volop ruimte voor alle kramen, demonstraties van ambachten, workshops en een ouderwetse carrousel.

Elke drie jaar is er een andere groep mensen die deze feesten organiseert. De huidige commissie «Festes Sant Blai 2020-2020» wil graag weer een markt van Amata in het programma opnemen, omdat deze regionale vereniging ervoor zorgt dat er alléen origineel handwerk wordt verkocht dat door de deelnemers zèlf is gemaakt.

Volop keuze
Als gevolg kun je er de leukste dingen aantreffen, zoals lepels of kammen die uit een koehoorn gesneden zijn, sieraden van echte orchideeën of van glas, ter plekke gesmolten met een bunzenbrander en prachtig gedecoreerde wandtegels.  Je kunt zelfs zien hoe zo’n tegel beschilderd wordt en ook de schoenmaker is op de markt aan het werk.  Er worden meer dan twintig stalletjes verwacht, elk met een ander aanbod en alles gegarandeerd handwerk «made in Spain».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De grote dag van de feesten in Pedreguer is 3 februari – en dat valt dit jaar op maandag. Maar de markt begint al op zaterdag 1 februari om 12 uur ´s middags en is open tot een uur of twee en dan weer van 5 tot 9.  Op zondag en maandag zijn de openingstijden van 11 tot 2 en van 5 tot 9 uur ‘s avonds.  Om een idee te krijgen van het aanbod kunt u kijken naar foto´s op www.amata.es en de foto’s van de (uitgestelde) markt van vorig jaar staan op  http://www.amata.es/Pedreguer-2019.html. Voor meer informatie, ook in het nederlands, kunt u bellen naar 639 979 678 en eventuele wijzigingen op het laatste moment worden gepubliceerd in Facebook in “Amigos de Amata”.

Pedreguer ligt in het noorden van de provincie Alicante aan de kustweg N332.  Elke zondagochtend is er op het industrieterrein van het dorp een grote rommelmarkt.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …