Home Cultuuragenda Ambachtsmarkt in kerstsfeer in Oliva

Ambachtsmarkt in kerstsfeer in Oliva

3 minuten (lectuur)
435

Voor de tweede keer dit jaar wordt er een originele ambachtsmarkt georganiseerd op de Paseo de Lluís Vives in Oliva, om bewoners en bezoekers een laatste gelegenheid te bieden om nog gauw enkele zeer originele kerstcadeautjes te kopen, allemaal handgemaakt! Vanwege het succes van de markt die tijdens de Fira i Festes in juni werd gehouden, heeft wethoudster Yolanda Navarro dezelfde kunstenaarsvereniging Amata uitgenodigd om ook de kerstmarkt van dit jaar te organiseren.

Elke kraam biedt iets anders en in veel gevallen zullen de deelnemers in hun stalletje aan het werk zijn, zodat je kunt zien met hoeveel zorg, vaardigheid en geduld ze hun stukken maken. Alicia gaat portretten schilderen of tekenen, María beschildert minitegels van Socarrat (heel traditioneel uit de omgeving van Valencia), Nati haakt prachtige poncho’s en mutsen en Beni maakt figuren of glazen sieraden met een steekvlam. Andere deelnemers houden workshops voor kinderen (van alle leeftijden!), zodat ze hun eigen knutselwerkje kunnen maken om mee naar huis te nemen. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen, gezelschapsspelletjes en Sara kan hun gezicht beschilderen.

Sommige ambachtslieden waren er in juni ook, zoals de bakker met zijn houtoven, anderen komen voor de eerste keer naar Oliva om hun inlegwerk, sieraden gemaakt van schelpen, dozen versierd met hars, houten klokken of jongleerspeelgoed aan te bieden. Zo is er “voor elck wat wils”, en als je niet vindt wat je zoekt, kunnen ze het speciaal voor je maken, soms zelfs waar je bij staat!

De markt wordt gehouden op het gedeelte van de Paseo de Lluís Vives tegenover de overdekte markt (Mercado Municipal) en gaat open op dinsdag 21 december om 5 uur ’s middags; op woensdag 22 en donderdag 23 december zijn de openingstijden van 11.00 tot 14.00 uur en in de namiddag van 17.00 tot 21.00 uur, hoewel de markt op donderdag iets eerder kan sluiten.

Voor meer informatie kun je Amata bellen op 639 979 678. En als je niet naar deze markt kunt komen, kun je veel leden van Amata vinden in hun Virtuele Ambachtsdorp www.puebloartesano.es, wannéér je maar wilt en wáár je ook woont!

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…