Inicio Cultuuragenda De wekelijkse kunstmarkt gaat door in de haven van Jávea

De wekelijkse kunstmarkt gaat door in de haven van Jávea

2 minuto leer
341

Wat doen ambachtslieden in de wintermaanden, als er maar heel weinig kunstmarkten worden georganiseerd? De meesten profiteren ervan dat ze nu tijd hebben om nieuwe ontwerpen te maken en voorraad aan te maken voor de lente en zomer. En op zondagochtend gaat een aantal van hen naar de zeeboulevard in de haven van Jávea om te genieten van de zee, het uitzicht, de sfeer en, met een beetje geluk, hun werk te verkopen.

Als je denkt dat alle strandmarkten hetzelfde zijn, dan ben je nog niet naar die in de haven van Jávea geweest. Daar selecteert de vereniging Amata zorgvuldig de deelnemers – en dat zie je! Alles wat wordt aangeboden is handgemaakt door de deelnemers zèlf. Ze gebruiken natuurlijke of kringloop materialen, handgereedschap of een eenvoudige machine en kunnen uiteraard ook dingen op bestelling maken – in een andere kleur, met een naam of een speciaal formaat.

Elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur zijn er tussen de 10 en 15 ambachtslieden (de locatie wordt aangegeven op Google Maps: zet «Feria de Artesanía Jávea» in de zoekmachine), elk met iets anders, zodat er een maximale variatie is als je op zoek bent naar iets origineels, bijvoorbeeld als kadootje voor Valentijnsdag. Elke wijziging in de openingstijden (bijvoorbeeld vanwege slecht weer) wordt gepubliceerd op Facebook, ook in het engels: feriaartesaniajavea en op https://www.puebloartesano.es/javea kun je foto’s zien van de kraampjes die aanstaande zondag worden verwacht.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …