Home Cultuuragenda Kunst, kunstnijverheid en jazz komen naar La Mata (Torrevieja)

Kunst, kunstnijverheid en jazz komen naar La Mata (Torrevieja)

4 minuten (lectuur)
51

In het weekend van 14, 15 en 16 oktober wordt op het Encarnación Puchol-plein in La Mata, een kustwijk van Torrevieja, een sfeervolle Ambachtsmarkt gehouden. De gemeente Torrevieja heeft de vereniging AMATA uitgenodigd om het evenement te organiseren, om een markt te garanderen waarin alles wat te koop is door de deelnemers zèlf gemaakt is.

De markt is niet alleen bijzonder vanwege de diversiteit en originaliteit van het aanbod, maar ook vanwege de demonstraties van ambachten: de pottenbakker zal zijn draaischijf meenemen en je de kans geven om je eigen beker of kommetje te draaien; een beeldhouwer zal een stenen beeld maken en een keramist laat je zien hoe onder haar handen een groot werkstuk in aardewerk ontstaat. Andere deelnemers zullen macramé-sieraden maken, glas bewerken met een bunzenbrander, schilderen of modelleren, zodat je kunt zien met hoeveel liefde en geduld ze hun werk doen.

Er zal zeker een ruime keuze zijn: van keramiek in verschillende stijlen tot lampen gemaakt van kalebassen; van dwergen en elfjes tot zeep en natuurlijke cosmetica; van leren tassen tot originele sieraden in materialen zo uiteenlopend als zilver, glas, macramé, schelpen en aardewerk. De schone kunsten worden vertegenwoordigd door maar liefst drie schilders van zeer verschillende stijlen, de beeldhouwer en een artieste die gespecialiseerd is in mozaïeken.

Voor de jongste bezoekers zijn er kraampjes met jongleer-speelgoed of stokpaardjes (echte!) en ze kunnen bordspellen spelen, een ritje maken in de draaimolen of deelnemen aan de workshops om hun eigen kunstwerkje te maken en mee naar huis te nemen.

Op vrijdag- en zaterdagmiddag zal het Enrique Simón Trio, een groep van internationale allure, de markt verlevendigen met live Jazz. Het volledige programma (in het Spaans en Engels) en foto’s van soortgelijke markten van Amata staan ​​op https://www.puebloartesano.es/torrevieja.html. De markt opent op vrijdag 14 oktober om 17.00 uur. De openingstijden voor zaterdag 15 en zondag 16 oktober zijn van 11.00 tot 14.00 uur en ’s middags van 17.00 tot 21.00 uur of later. Er is gekozen voor het mooie Plaza Encarnación Puchol in La Mata, omdat parkeren voor bezoekers van buiten daar minder problematisch is dan in het centrum van Torrevieja. Meer informatie over de markt (zelfs in het nederlands!) op 639 979 678.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…