Home Cultuuragenda Opnieuw filmzaal in Calp en opera vanuit Londen

Opnieuw filmzaal in Calp en opera vanuit Londen

3 minuten (lectuur)
175

Het gemeentebestuur van Calp heeft heeft de industrieel Carlos Morató Versluys de service in handen gegeven voor de filmvoorstellingen die worden gegeven in het gemeentelijk auditorium. Die voorstellingen werden tijdens de pandemie onderbroken en sindsdien niet meer hervat.

Nu kan men in Calp weer de nieuwe films gaan bekijken, want het auditorium in het Casa de Cultura doet nu ook weer dienst als bioscoop, na een onderbreking van drie jaar. Maar niet alleen films, ook de rechtstreekse overname van opera en ballet vanuit het Royal Opera House in Londen komen weer op het programma, naast een cyclus van films in de originele taal, zoals enkele filmzaken in Alfaz en Jávea al doen. Ook komt er een speciale cyclus van films voor de jeugd. De zaken worden dus meteen groots aangepakt. Het nieuwe bedrijf heeft een contract getekend voor drie jaar en de entreeprijs werd vastgesteld op vijf euro.

De opera’s hebben altijd veel succes gekend voor goed gevulde zalen. Dit seizoen brengt het Royal Opera House bekende opera’s zoals Rheingold, Madame Butterfly, Carmen en Andrea Chenier, naast grote balletten zoals de Notenkraker, het Zwanenmeer en Don Quijote.

Het Royal Opera House (ROH), ook wel Covent Garden genoemd, in de Londense wijk Covent Garden behoort tot de toonaangevende operahuizen van de wereld. Vaste bespelers van het gebouw zijn de Royal Opera en het Royal Ballet. Het huidige theater uit 1857 is het derde op deze locatie. LIVE cinema voorstellingen vanuit het Royal Opera House in Londen rechtstreeks op het witte doek begon in 2015. Unieke bioscoopervaringen van de grootste en mooiste theaterproducties in combinatie met de hoogstaande beeld- en geluidkwaliteit en de comfortabele zaalservice die u gewend bent. Nu ook weer in Calp.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …