Inicio Experten Verzekeringen Uw verzekering in Bitcoins betalen? Het kan bij Segurantis

Uw verzekering in Bitcoins betalen? Het kan bij Segurantis

7 minuto leer
565

Betalen met Crypto?

We kunnen er niet meer naast kijken en ergens lezen of horen we er van: De Bitcoin. Het is al even een echt hot-item en er wordt veel over geschreven, gesproken en gespeculeerd. Maar het is een feit, de technologie die hierachter schuilt is veel meer dan de Bitcoin. En wij bij Segurantis volgen deze trend al jaren mee. Daarom dat Segurantis na veel voorbereiding en hard werk haar betaalsysteem heeft uitgebreid zodat klanten ook de mogelijkheid hebben te betalen met crypto-munten voor de diensten van Segurantis.

Wat is deze hype nu?

Cryptocurrencies draaien op een digitale structuur/-netwerk die de blockchain-technologie wordt genoemd. Deze technologie is een immense stap voorwaarts in het versnellen en automatiseren van technologische applicaties die we dankzij het internet al dagdagelijks in ons leven gebruiken. Echter richt deze technologische vooruitgang zich vooral nu nog op snelheid, privacy, toegankelijkheid en zonder controle van een centrale macht.

Waar vinden we deze technologie terug?

De toepassing zien we momenteel veeleer terug in betaalsystemen, sociale netwerken, de ontwikkeling applicaties (apps’s op uw mobiel of tablet) en in het versleuteld delen van informatie. Jammer genoeg zijn er ook kapers op de kust die gebruik maken van dit fenomeen om naast speculatie ook valse informatie te verspreiden en zo mensen op te lichten. Let op, bij het moment van schrijven circuleren er een 8.000 cryptocurrencies in de wereld. En deze zijn zeker en vast niet allemaal het ei van Columbus.

Een beetje historie

De historiek van de blockchain vindt eigenlijk zijn wortels terug in de jaren 90. Toen werd er voor het eerst een crypto-grafisch blok gecreëerd door Haber en Stornetta. Het doel was vooral om de tussenpersoon, de financiële instellingen, overbodig te maken. Natuurlijk kon dit op veel weerstand rekenen en was het bijna (al dan niet) strafbaar om zich met deze technologie bezig te houden.

De eerste keer dat er van digitaal goud werd gesproken dateert van 1998 waar een computerdeskundige genaamd Nick Szabo een digitale munteenheid creëerde. Dan heeft het tot 2008-2009 geduurd tot de technologie publiek werd gemaakt door een zekere Satoshi Nakamoto. Sindsdien heeft het digitale crypto-thema veel aan populariteit gewonnen. Maar het is vooral de technologie hierachter dewelke niet meer weg te denken is. Men noemt deze technologie het nieuwe internet-tijdperk.

Welke rol speelt Segurantis hierin?

Segurantis maar vooral de oprichters zijn sinds 2016 mee actief in deze evolutie van dit digitale tijdperk en we zien hier dan ook vooral de voordelen van. Niettegenstaande dat er ook nadelen aan zijn verbonden, het is natuurlijk een nieuwe technologie. De nadelen zullen na verloop van het verder uitwerken van deze technologie stelselmatig verdwijnen.

Bij Segurantis hebben wij het mogelijk gemaakt dat onze klanten voor veel van onze diensten kunnen opteren om nu ook te betalen met digitale munten, snel en eenvoudig. Op dit moment laten we het toe te betalen in Bitcon, Bitcoin Cash, Dai, Ethereum, Liteocin en USD coin. Maar ook via Paypal betalen kan dus ook. Segurantis evolueert mee in de verdere digitaliseren van haar producten en diensten en biedt haar klanten meer mogelijkheden. Natuurlijk kunnen we nog niet alles beschikbaar stellen via dit medium maar stap voor stap zal Segurantis deze verdere digitalisering uitwerken. En zoals altijd maken we deze informatie tastbaar, goed informatief uitgelegd en toegankelijk zodat het voor iedereen eenvoudig te gebruiken is.

Meer informatie

Heeft u vragen bij deze technologie en wenst u hierover geïnformeerd te worden aarzel dan niet een afspraak met ons te maken. Vele klanten zijn u al voorgegaan en wij nemen de tijd voor u om dit thema in klare mensentaal uit te leggen. Op die manier kan u zelf beslissen of u dit een zaak voor u vindt of niet. Ook op het fiscaal gebied hebben wij samen met onze vertrouwenspersoon binnen Hacienda (Spaanse belastingdienst) dit thema geanalyseerd zodat klanten die geïnvesteerd zijn in dit medium ook fiscaal bij ons het nodige advies kunnen inwinnen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Verzekeringen
Comentarios cerrados

Mira además

Wat te doen in het geval van schade gedekt door de huispolis?

We proberen allemaal een schadegeval te voorkomen, en dan gebeurt het toch … De te n…