Home Nieuws Niet te missen De excuses om lockdown te omzeilen

De excuses om lockdown te omzeilen

3 minuten (lectuur)
638

Sinds 13 maart van vorig jaar, toen de restricties uitgevaardigd werden, heeft de politie in de provincie Alicante 90.000 boetes uitgeschreven. Meer dan de helft werd nog niet betaald, omdat de administratie dat niet de baas kan. Ondertussen heeft het dagblad ‘Información’ inzage gekregen in bepaalde dossiers en maakte het een resumé van de verontschuldigingen die werden aangehaald om de lockdown te kunnen omzeilen.

Daaronder vinden we vreemde excuses. In Alicante werden personen betrapt die om beurt met dezelfde hond op stap gingen. Leuk voor die hond. Iemand liet zijn kanarievogel uit in een kooi met als reden dat het toegestaan was om de huisdieren uit te laten. Een ouderling verklaarde dat hij het thuis niet meer kon uithouden, omdat zijn vrouw hem nerveus maakte.

Een andere oudere man verklaarde dat hij thuis geen tv had en een voetbalwedstrijd wou volgen bij een vriend. Een jongen was van oordeel dat de politie niet het recht had om op te treden ‘want dat was in strijd tegen de wet van vrijheid van beweging’. Bovendien had volgens hem de politie hier geen zaken mee. “Als ik besmet word is dat mijn zaak.”

De politie werd duizenden keren opgebeld door personen die anderen aanklaagden en zelfs filmden of fotografeerden vanop hun balkon.

Enkelen zorgden voor een record. In de gevangenis van Fontcalent werden een 22-jarige jongen uit Torrevieja en een oudere man uit Elche opgesloten omdat ze op korte tijd meer dan tien keer werden betrapt op het niet naleven van de lockdown. In Fontcalent hadden ze geen keuze meer.

De avondklok werd ook niet door iedereen nageleefd. In een autobus van Murcia naar Alicante werd een man betrapt die seks met zijn verloofde als een basisbehoefte beschreef. In dezelfde zin werd een man beboet die net viagra had gekocht en zich naar een prostituee begaf.

Een massa boetes werden ook nog uitgedeeld aan deelnemers van illegale feesten.

Bron: Hugo Renaerts

Afbeelding van James HendersonPixabay

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Niet te missen
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wat met de mondkapjes vanaf 26/6?

De Ministerraad heeft op 24/6 een akkoord bereikt in verband met de versoepeling van de mo…