Home Home Oudste Spaans ‘Oktoberfest’ verlaat Calp

Oudste Spaans ‘Oktoberfest’ verlaat Calp

3 minuten (lectuur)
210

CALP. Calp was de laatste decennia bekend als de wieg van het Duitse Oktoberfest. Inderdaad, 32 jaar geleden voerde de Duitse Carnaval Club Calpe het feest in en was daarmee de voorloper, want ondertussen hebben al vele steden en dorpen het gebruik op hun jaarlijkse activiteitenkalender gezet. Calp bleef echter uniek, want het feest duurde hier tien dagen en er kwamen speciaal uit Duitsland orkesten en zangers om de echte sfeer van het Oktoberfest over te brengen.

Maar verrassend is dat de ondertussen tot Club Cultural Calp gepromoveerde vereniging besloten heeft om deze stad in de steek te laten en het hele feest naar La Nucía over te brengen.

De voorzitter van de vereniging, Gaby Shäfer, die ook wethouder was, heeft naar de leden een rondschrijven gericht waarin officieel werd bekend gemaakt dat het bestuur bij unanimiteit besloten heeft om het feest in de toekomst naar La Nucía over te brengen. Als reden wordt opgegeven dat men de laatste jaren te kampen had met enkele moeilijkheden, waaronder de openlijke bedreigingen van restauranthouders. Het gemeentebestuur zou volgens de voorzitter ook een negatieve houding ten opzichte van het feest hebben aangenomen. Anderzijds heeft het gemeentebestuur van La Nucía bij het sportcentrum een terrein van 6300 vierkante meter ter beschikking gesteld met alle mogelijkheden tot parkeren. Bovendien ligt La Nucía dichter bij Bendorm en zouden meer toeristen kunnen opduiken.

De CCC, zoals de vereniging in Calp populair bekend is, organiseert ook ieder jaar een groot Duits Carnavalfeest en het gemeentebestuur van La Nucía heeft daar eveneens belangstelling voor. Met deze ‘verhuis’ gaat een stuk feestelijke geschiedenis van Calp verloren, want sinds 1987 was het een vast onderdeel van de festiviteiten van de stad van de Ifach.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nieuwe haltes en opening nieuw traject voor TRAM

PEDREGUER. De Valenciaanse regering heeft de uitbesteding van diverse projecten voor verbe…