Inicio Cultuuragenda De kunst- en kunstnijverheidsmarkt in de haven van Jávea verlengt zijn openingstijden

De kunst- en kunstnijverheidsmarkt in de haven van Jávea verlengt zijn openingstijden

2 minuto leer
33

Vanaf 1 juni breidt de kunst- en kunstnijverheidsmarkt, die elke zondagochtend in de haven van Jávea wordt gehouden, zijn openingstijden uit naar zaterdagmiddag. Omdat de dagen dan al warmer en langer worden, zullen ze hun stalletjes om 6 uur ‘s middags openen en blijven tot 10 uur of later. Op zondagochtend blijven de openingstijden hetzelfde: van 11.00 tot 14.00 uur.

Sinds 2013 organiseert de kunstenaarsvereniging Amata, op uitnodiging van de winkeliersvereniging van de haven, een zomermarkt op de Paseo Marítimo, met de garantie dat alleen in eigen werk wordt verkocht. In oktober 2015 werd daar een weekendmarkt aan toegevoegd, als nevenactiviteit van La Mar de Tapas, en sinds 2018 komen de leden van Amata hun kraampjes ook elke zondagochtend opzetten. En nu, in de maand juni, gaan ze bovendien op zaterdagmiddag open, als voorloper van de zomermarkt, die dit jaar van 28 juni tot en met 1 september wordt gehouden.

Het aanbod van deze kleine maar selecte markt is zeer gevarieerd, omdat de organisatoren de deelnemers streng selecteren. Zo is er altijd voor elk wat wils: schilderijen en aquarellen, figuren van papier-maché en keramiek, leren tassen, pyrografie, gehaakte knuffelbeestjes, klokken en schalen gedraaid uit hout met hars, en diverse stands met sieraden in verschillende materialen en stijlen.

Veel deelnemers komen bijna elke week, anderen komen slechts af en toe, maar allemaal nemen ze graag speciale bestellingen aan, die dan de volgende week afgehaald kunnen worden. De markt is aangegeven op Google maps en heeft een eigen Facebookpagina.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Bomen sterven staande

Een titel voor een thriller? Voor een drama? Nee, pure realiteit in het noorden van de pro…