Inicio Cultuuragenda Internationale Museumdag

Internationale Museumdag

5 minuto leer
73

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de musea en culturele centra in Alicante een speciale inspanning om die dag de aandacht van de bevolking te trekken, met gratis entree tussen 14 en 19 mei.

De gemeente (het MACA, Las Cigarreras en Torre Sarrió), de Diputación (het MARQ, het Mubag en het Instituto Alicantino de Cultura Juan Gil-Albert), The Ocean Race Museo, het Museo de la Universidad de Alicante, de Sede Universitaria Ciudad de Alicante en het Museo de Aguas de Alicante hebben de handen in elkaar geslagen om een attractief programma samen te stellen voor ieder publiek, met gratis bezoeken, workshops, exposities en concerten. Sommige musea en Instituten hebben ook hun openingsuren uitgebreid.

In Las Cigarreras kan men drie exposities bekijken binnen het Festival Photoalicante en het Proyecto Negre Audiovisual Després del Sol, in samenwerking met het Consorci de Museus de la Comunitat de Valenciana. Op zaterdag en zondag is hier ook een concert door Oscuro Deseo en Primate Matriarca, waarvoor men wel entree (5 tot 10 euro) dient te betalen.

Het Casa Bardin projecteert op donderdag 16 en vrijdag 17 mei de hele dag een video over een twintigtal kunstenaars uit de provincie Alicante.

Het MACA biedt van 16 tot en met 19 mei een serie activiteiten rond hedendaagse kunst met geleide bezoeken en workshops voor de hele familie, met onder andere dans door de groep Abril en danza, muziek door Lumina Ensemble; voorlezen en een projectie over Sempere. Alles is gratis toegankelijk.

Het MARQ biedt een gevarieerd programma met geleide bezoeken, workshops en lezingen over de expositie Dynastieën en de vaste expositie. Op zaterdag in de voormiddag is de presentatie van het project Empower Parents en een optocht van een Romeins legioen op zaterdagmiddag en zondagvoormiddag in de tuinen van het museum.

Op vrijdag 17 mei van 17 tot 20 uur biedt het MUA een feest met workshops en collectieve graffiti. Op 18 en 19 mei kan iedereen deelnemen aan het samenstellen van een grote muurschildering. Op zaterdag zijn hier geleide bezoeken om 11 en 18 uur en zondag om 10 en 11 uur.

Het Mubag viert de Internationale Dag op zaterdag en zondag met de thematische expositie Horizontes, de revolutie in de kunst in het begin van de 20ste eeuw en een dynamisch spel. Er zijn geleide bezoeken aan de tijdelijke expositie over Eusebia Sempere en Felipe Pantone.

Het Museo de Aguas biedt op zaterdag om 20 uur een akoestisch concert door de groep Mailers en op zondag om 11 uur een bezoek in theatervorm door het oude stadscentrum, te beginnen bij het gemeentehuis.

The Ocean Race Museo biedt van 16 tot en met 19 mei van 11 tot 16 uur geleide bezoeken in het Engels  en om 12 en 17.30 uur in het Spaans. Er zijn ook voorstellingen van streetdance in de stad.

Uitgebreide informatie over alles wat die dagen de musea in Alicante te bieden hebben kunt u vinden op Internet via museosdealicante.com

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Bomen sterven staande

Een titel voor een thriller? Voor een drama? Nee, pure realiteit in het noorden van de pro…