Inicio Nieuws Twee stranden aan de Costa Blanca tussen de 25 beste van Spanje

Twee stranden aan de Costa Blanca tussen de 25 beste van Spanje

3 minuto leer
388

Volgens “Todo Alicante” heeft het prestigieuze tijdschrift National Geographic twee stranden uit de provincie Alicante opgenomen in zijn lijst van 25 beste van Spanje.

Het zijn Cala de Granadella in Jávea en het strand van het eiland Tabarca. Niemand, behalve de reporters van National Geographic, weet welke normen er worden gehanteerd voor de toekenning van die eretitels. Natuurlijk is het strand(je) van Granadella heel populair en is het aantal parkeerplaatsen heel beperkt. Men moet trouwens betalen om er te parkeren.

Het strand van het eiland Tabarca is niet zo populair, omdat het alleen maar met de boot bereikbaar is, maar het eiland biedt wel vele historische archeologische monumenten.

Het nationaal dagblad “ABC” vermeldt dezelfde informatie.

Volgens een ander blad op Internet, “El Español”, staat Cala Granadella ook wel op de eerste plaats, maar gevolgd door Cala de Moraig in Benitatxell, beter bekend als het strand van Cumbre del Sol, met hetzelfde probleem van parkeren. Daarna komen Cala Pinets in Benissa (een klein onooglijk strandje, zie foto), Playa Mascarat in Altea en het strand van San Juan.

In hoeverre de stranden van de Costa Blanca bekend zijn bij National Geographic kan men beoordelen aan de beschrijving van het strand van La Fustera op het grondgebied van Benissa, door het prestigieuze tijdschrift de Playa Primer Muntanyar of Benissero genoemd, terwijl niemand die naam kent. Het is het grootste strand van Benissa (dat maar één strand heeft) en zou twee kilometer lang zijn (het is 380 meter lang). Men zou hier ook de zandstenen kunnen bewonderen (die een kilometer verder liggen). Nog steeds volgens het prestigieuze tijdschrift is het hier ideaal om te snorkelen en te duiken (op een diepte van anderhalve meter).

De enorme stranden van Benidorm, Denia, Calp en de stad Alicante worden door de reporters gewoon over het hoofd gezien. Wie zich als buitenlanders naar deze normen richt, zal moeten vechten voor een plaatsje op de genoemde strandjes.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Bomen sterven staande

Een titel voor een thriller? Voor een drama? Nee, pure realiteit in het noorden van de pro…