Inicio Cultuuragenda De zomer-kunstmarkt in de haven van Jávea gaat weer van start

De zomer-kunstmarkt in de haven van Jávea gaat weer van start

5 minuto leer
501

Na een onderbreking van twee jaar, als gevolg van de pandemie, kunnen de kunstenaars en ambachtslieden van Amata de hele zomer hun kraampjes weer opzetten aan de boulevard in de haven van Jávea. Vanaf 1 juli en tot en met 4 september zijn ze er elke middag te vinden, behalve op enkele dagen tijdens de feesten van Moren en Christenen in de tweede helft van juli. Openingstijden zijn van 7 uur tot middernacht.

Dit jaar is het de achtste keer dat er de hele zomer lang een kunst- en kunstnijverheidsmarkt op deze plaats wordt gehouden en door de jaren heen heeft hij een goede reputatie opgebouwd voor de authenticiteit en kwaliteit van het aanbod: in elke kraam staat een authentieke ambachtsman of kunstenaar die alleen zijn eigen werk verkoopt.

De markt is een initiatief van de winkeliersvereniging van de haven en rekent voor de organisatie van het evenement opnieuw op Amata, een kunstenaarsvereniging die de deelnemers zorgvuldig selecteert om het aanbod zo gevariëerd mogelijk te maken. Sommige deelnemers uit de omgeving komen de hele zomer, anderen komen uit andere delen van Spanje om een paar weken met hun gezin aan zee door te brengen en ‘s middags hun kraam op de Paseo Marítimo op te zetten. Zo staat Amata garant voor een levendig en gevariëerd marktje waarin originele producten van goede kwaliteit te vinden zijn.

Afhankelijk van de week en de dag dat je erheen gaat, kun je er leren tassen en riemen vinden; keramiek; originele houten lampen; knuffelbeesten en speelgoed; sieraden in zilver, macramé, alpaca of papier; met de hand beschilderde kleding; zelfs aquarellen en schilderijen. Verschillende deelnemers hebben een werktafel in hun kraam om hun producten een personlijk tintje te geven, ze aan te passen aan de voorkeuren van hun klanten of speciale bestellingen uit te voeren.

Twee of drie keer per week is er live muziek – het programma en meer informatie is te vinden op https://www.puebloartesano.es/javeaverano.html. Daarnaast is er een pagina aangemaakt op Facebook (https://www.facebook.com/feriaartesaniajavea/) waar het laatste nieuws over de markt, bijzondere optredens of eventuele wijzigingen in het programma worden gepubliceerd en op Google Maps kun je «Feria de Artesanía Jávea» in de zoekmachine zetten om te zien waar het is.

De markt is een reden temeer om de haven van Jávea te bezoeken, die al zoveel te bieden heeft: de haven zelf met zijn visafslag, de modernistische kerk van de Virgen de Loreto in de vorm van een schip, de winkels en talloze terrassen om lekker te borrelen of te eten, direkt aan zee. Je kunt ook naar de markt met het toeristentreintje dat tussen het Arenal-strand van Jávea en de oude stad rijdt, want de halte in de haven is precies bij de markt.

Voor meer informatie (ook in het nederalnds) kun je bellen met 639 979 678.

Kom eens kijken en zie dan zèlf het verschil met andere strandmarkten: deze is klein maar fijn!

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…