Home Nieuws Denia nu ook ‘bomenstad’

Denia nu ook ‘bomenstad’

2 minuten (lectuur)
821

Denia werd nog niet zo lang geleden uitgeroepen tot ‘gastronomische stad’. Misschien krijgt de hoofdstad van het gewest Marina Alta nu ook de titel van ‘bomenstad’ nadat het gemeentebestuur besloten heeft om een groot aantal bomen in en rond de stad te beschermen en op te nemen in een catalogus.

In totaal zijn er 103 fiches gemaakt over 53 bomen, 47 bosjes en 3 gehelen. “Het is een catalogus die nog zal uitbreiden, want er worden nog steeds controles uitgevoerd” zei de wethouder voor Leefmilieu van Denia,  Josep Crespo.

In de catalogus werden bomen opgenomen die dagelijks door de inwoners worden voorbijgelopen en die daarom voor hen een normaal verschijnsel zijn, zoals de platanen in de straat Marqués de Campo, het dennenbosje in het kasteel, de bomen en struiken op de Glorieta of de palmen op de Paseo de Cervantes.

Maar er zijn ook heel speciale bomen opgenomen, monumentale bomen, zoals de johannesbroodboom op het plein van La Xara die 400 jaar oud is. Een ander monument is de duizendjarige olijfboom van Jesús Pobre, die nog niet zo lang geleden bezocht werd door de wandelgroep van Vlamingen in de Wereld. Andere merkwaardige olijfbomen vinden we in de finca van Torrecarrals en die van Venta la Posa. Wie in en rond Denia nog meer monumentale bomen wil zien kijkt naar die van Tossalet del Carme, de ficus van La Mistelera in La Xara, de den van het oude sanatorio republicano van Beniadlà, nu op de parkeerplaats van het ziekenhuis van de Marina Alta of de indrukwekkende eucalyptus van El Cortijo.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…