Inicio Nieuws Drie dagen met kunst en kunstnijverheid in de haven van Jávea

Drie dagen met kunst en kunstnijverheid in de haven van Jávea

3 minuto leer
90

Elke zondagochtend wordt er een kleine maar selecte kunst- en ambachtsmarkt gehouden op de boulevard in de haven van Jávea. Maar tijdens het lange decemberweekend (de achtste is een nationale feestdag in Spanje!) zijn de kunstenaars en ambachtslieden drie hele dagen aanwezig, zodat je op je gemak je kadootjes voor de komende feestdagen kunt kopen (of bestellen!) Er zullen een twintigtal stalletjes rond de kerstboom staan ​​en de kerstsfeer wordt compleet gemaakt met een kerstfotocall en een brievenbus voor verlanglijstjes voor de Kerstman. Bovendien brengt een pottebakker op zaterdag en zondag zijn draaischijf mee, zodat je daar je eigen kommetje kunt draaien.

De deelnemers zijn zorgvuldig gekozen door kunstenaarsvereniging Amata en zullen hun werk aanbieden op 8, 9 en 10 december van 11 uur ‘s ochtends tot 7 uur’ s middags, zonder te sluiten tussen de middag. Als je op zoek bent naar originele cadeaus, vindt je zeker iets naar jouw gading. Want wat deze markt zo bijzonder maakt, is dat alles handgemaakt is door dezelfde mensen die je te woord staan en dat elk stalletje iets anders te bieden heeft.

Van nuttige of decoratieve voorwerpen van aardewerk, papier-maché of hout met hars, tot handbeschilderde zijde, accessoires en sieraden in uiteenlopende materialen als schelpen, zilver en email, gerecyclede blikjes, hout of fimo. Er zijn tassen van hout, realistische gehaakte bloemen, ter plekke gemaakte pyrografie, kaarsen, schilderijen en portretten, leuke kaarten gemaakt met strandsteentjes en aparte schilderijtjes gemaakt op stenen. En als je dan nòg niet niet vindt wat je zoekt, is er nog genoeg tijd dat een van de ambachtslieden het speciaal voor je kan maken.

Je vindt de markt aan de Paseo Marítimo van de haven van Jávea; hij is geopend op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december, van 11.00 uur ‘s ochtends tot 7.00 uur’ s middags. Meer informatie is te vinden op https://www.puebloartesano.es/javea. Laat je deze kans op speciale, handgemaakte kadootjes niet ontgaan

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…