Home Nieuws Costa Blanca, het golfparadijs

Costa Blanca, het golfparadijs

3 minuten (lectuur)
229

Het golftoerisme blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen. Het bewijs daarvan is dat 70% van de golfspelers uit het buitenland komen en de meerderheid daarvan zijn toeristen en geen residenten. Dat wil zeggen dat het gaat om spelers die speciaal naar de Costa Blanca komen om hun sport te beoefenen op een van de vele banen die de provincie Alicante rijk is.

Deze gegevens verspreidde vorige week het departement voor Toerisme van de Valenciaanse regering. “Het is een belangrijk element voor het toerisme buiten de normale vakantiemaanden, zowel voor de provincie Alicante als voor de Comunidad Valenciana.” Dat zei de verantwoordelijke van het departement tijdens de sluiting van de algemene vergadering van de vereniging van golfbanen langs de Costa Blanca in Benidorm. De voorzitter van de vereniging, Salvador Lucas, wees er op dat rond Benidorm 86% van de golfspelers uit het buitenland komen. Hij verzekerde dat het een belangrijk soort toerisme is om de rustige toeristische maanden toch een belangrijke economische inbreng te geven.

De toeristen die komen om te golfen betekenen 500.000 overnachtingen per jaar in de hotels van de Comunidad Valenciana en laten 745 miljoen euro achter en 9000 arbeidsplaatsen.

Bovendien gaat dit toerisme in stijgende lijn. De klimatologische omstandigheden in de wintermaanden zijn natuurlijk de grote trekpleister voor de beoefenaars van deze sport, maar ook in de lente en de herfst ziet men een stijgend aantal golfers gebruik maken van de banen.

Het is daarom dat de Valenciaanse regering zijn volledige steun geeft aan die sport en de nadruk legt op de golfbanen en hun faciliteiten op de toeristische beurzen. Golf werd speciaal gepromoot op de internationale beurzen in Zwitserland, België, Zweden, Frankrijk en Portugal.

Het was ook het soort toerisme dat het snelst recupereerde na de pandemie. Vele golfers keken hongerig uit naar het ogenblik dat ze weer naar de Costa Blanca konden reizen om het kleine balletje in de hole te laten verdwijnen. De Comunidad Valenciana beschikt momenteel over 24 golfbanen om de enthousiastelingen van deze sport hun gading te bieden.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …