Inicio Nieuws Grootste bouwproject voor Benidorm gaat van start

Grootste bouwproject voor Benidorm gaat van start

2 minuto leer
304

Het gemeentebestuur van Benidorm heeft het licht op groen gezet voor een macro-urbanisatieproject met 20 hotels, meer dan 2300 woningen waarvan 1600 bestemd voor vakantie, en drie grote commerciële centra op de enige nog vrije plek bij Armanello. De weg is dus vrij voor promotoren om hun projecten in te dienen.

Het nieuwe stedenkundig deelplan werd deze week door de gemeenteraad van Benidorm goedgekeurd en het plan en voorziet 65% van de grond voor openbaar gebruik en groenzones en 35% voor effectieve bebouwing, met een centraal park. De flatgebouwen zullen minstens 20 etages hoog zijn en 1564 van de flats worden bestemd als vakantiewoningen.

Na tien jaar werk en aanpassingen heeft men eindelijk de goedkeuring van de centrale regering en de Valenciaanse regering voor de uitvoering van het project. De laatste akkoorden kwamen van de Algemene Directie voor Cultureel Patrimonium en de Confederación Hidrográfica del Júcar, die instaat voor de waterverdeling.

Als de werkzaamheden beginnen moet men eerst de ondergrond onderzoeken naar eventuele belangrijke archeologische resten, een wet die overal geldt en gebeurt onder toezicht van de Algemene Directie voor het Cultureel Patrimonium. Maar zo ver zijn we nog niet, want de promotoren moeten eerst de plannen voorleggen en rekening houden met alle aanwijzingen, waar onder het park van 60.000 vierkante meter, 13.000 vierkante meter aan tuinen en 23.000 vierkante meter voor vrije zones.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …