Inicio Nieuws Naar waterrestricties in de Marina Alta?

Naar waterrestricties in de Marina Alta?

3 minuto leer
405

De Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ) die verantwoordelijk is voor het waterbeheer in het noorden van de provincie Alicante heeft nog geen rood alarm geslagen, maar bereidt zich wel al voor op bepaalde maatregelen als er niet snel veel regen komt. Als de droogte blijft aanhouder wordt de situatie wel alarmerend. De gemiddelde neerslag in het vooruitzicht van de zomer bedroeg 89 mm, het laagste cijfer in 33 jaar. En de vooruitzichten zijn niet gunstig.

Volgens een woordvoerder van de CHJ zal men, indien de regens uitblijven, moeten overgaan tot het nemen van maatregelen die voorzien zijn in het Speciale Plan tegen Droogte in het gewest Marina Alta. Maar men wil wachten tot mei om bepaalde beslissingen te nemen.

In december werd al gewezen op de waterschaarste, maar er werden nog geen maatregelen genomen. Ook met de paasvakantie voor de deur nam men nog een afwachtende houding aan.

Maar de tijd dringt en de watervoorraad slinkt. Een commissie heeft al bepaalde maatregelen in overweging genomen.

Men zou in de eerste plaats de activiteit van de ontziltingsinstallaties in Jávea moeten opvoeren. In het gewest Marina Alta zijn er geen stuwmeren en is men afhankelijk van het grondwater, maar op bepaalde plaatsen is dat al vervuild of verzilt. Men wil ook het water uit de zuiveringsstations beter opvangen en dat gebruiken voor het bevloeien van de velden.

Als het werkelijk alarmerend wordt, zal er geen andere oplossing zijn dan restricties, te beginnen met waterafsluiting op bepaalde uren en het verbod op het wassen van auto’s, bevloeien van siertuinen en vullen van privézwembaden. Zo ver is het nog niet, maar de maatregelen kwamen al op tafel. We kunnen maar één ding hopen: dat het regent, dat het veel regent.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …