Inicio Nieuws Valenciaanse regering gaat dorpen reconstrueren

Valenciaanse regering gaat dorpen reconstrueren

5 minuto leer
985

ALICANTE. De departementen voor Woningbouw en Bioklimatische Architectuur van de Valenciaanse regering gaan bijna zes miljoen euro investeren in 25 projecten om gebouwen en openbare ruimten in evenveel dorpen in de provincie Alicante te rehabiliteren. Dit gebeurt binnen het project «Reconstruïm Pobles» (Dorpen reconstrueren).

Het gaat om projecten waarvan de uitvoering voorzien is in 2020-20121, met een totale begroting van 15 miljoen euro in de hele Comunidad Valenciana. De bedoeling is om waardevolle gebouwen met een sociaal, cultureel of historisch doel, straten, pleinen of openbare ruimten op te knappen en leefbaarder te maken.

Dit verklaarde het hoofd van het departement Woningbouw, Rubén Martínez Dalmau, tijdens een bijeenkomst met de burgemeesters van de betrokken dorpen. Van haar kant onderstreepte de secretaresse van het autonome departement voor Bioklimatische Architectuur en Energie, Laura Soto, dat het recupereren van bepaalde gebouwen of ruimten een stap betekent in de richting van een groenere omgeving, “een stap die in de agenda van alle landen wordt gezet.” Zij wees erop dat de post-covid19- etappe een mogelijkheid biedt om bepaalde plannen in die richting te verwezenlijken en een renovatie in het teken van energiebesparing aan te pakken. Bovendien schept het de mogelijkheid om de constructienijverheid weer beter op gang te brengen. Zowel Dalmau als Soto wezen er op dat in de provincie Alicante de meeste projecten van de hele Comunidad op uitvoering liggen te wachten.

De hoofdstad Alicante valt buiten het project, maar andere grote steden als Valencia, Elche en Orihuela werden wel in de lijst opgenomen. In Elche bijvoorbeeld gaat het om het renoveren van de Tuin van Andalucía in de wijk Toscar. In Orihuela gaat men over tot het hervormen van het archeologisch museum en in Crevillent pakt men de omgeving van de markt Fontenay aan.

In totaal worden in de provincie Alicante 115 projecten uitgewerkt. In Finestrat bijvoorbeeld worden de oude wasplaats en de aquaduct van Els Molins opgeknapt; in Pinoso gaat men over tot het restaureren van het historisch huis van Don Pedro; in Benitatxell wordt het gebouw dat bestemd wordt als informatiecentrum voor Toerisme gerestaureerd; de oude kazerne van de Guardia Civil in Gata de Gorgos krijgt zijn vroegere uitzicht terug en de oude beurs in Benissa wordt aangepast voor bezoek, terwijl in Teulada de uitbreiding van het gemeentehuis op de agenda staat.

Zo is er in de provincie een hele lijst van werkzaamheden gepland, waaronder we nog vermelden het asfalteren van straten in Almoradí, het renoveren van het Casa Xolbi in Jávea, het verschonen van de avenida Blasco Ibañez in Santa Pola en het verbeteren van de Plaza Matadero y Santiago in San Vicente del Raspeig.

In totaal voorziet men met het programma  ‘Reconstruïm Pobles’ 600 ingrepen in meer dan 300 van de 511 gemeenten van de Comunidad Valenciana.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…