Inicio Nieuws We gaan een bijzonder schooljaar tegemoet

We gaan een bijzonder schooljaar tegemoet

4 minuto leer
383

VALENCIA. Voor de leerlingen wordt dit een bijzonder schooljaar. Een vreemd schooljaar. Waar kinderen gewend zijn om vrienden en vriendinnen te hebben op school, waarmee ze kunnen optrekken voor en na de schooluren en tijdens de speeltijd, zullen ze nu verplicht zijn om afstand te bewaren.

Het hoofd van het departement voor Opvoeding, Cultuur en Sport van de Comunidad Valenciana, Vicent Marzà, en de autonome secretaris voor Opvoeding en Professionele Vorming, Miquel Soler, hebben de maatregelen aangekondigd die de Valenciaanse regering heeft uitgevaardigd en waaraan de scholen zich vanaf deze week dienen te houden.

Al enkele weken werd er gewerkt aan het sanitair protocol voor het hervatten van de lessen en dat kost veel geeld. Niet minder de 207 miljoen euro werd besteed aan het aanwerven van 4374 leerkrachten, 3000 monitoren voor de refters, de aankoop van sanitair materiaal, de reorganisatie en signalisatie van de ruimten, het transport en het inrichten van een COVID-ruimte in iedere school.

Er komt ook een speciale Internetlocatie waar alle ouders terecht kunnen met hun vragen en waar alle gedetailleerde informatie te vinden is.

In de Comunidad Valenciana zullen de leerlingen begeleid worden door 80.000 leerkrachten, die zullen instaan voor het onderwijs aan ingedeelde groepen. Intussen werden alle schoollokalen gedesinfecteerd en werden overal zichtbare aanwijzingen aangebracht die de leerlingen de juiste weg moeten opsturen.

Speciaal voor de leerlingen werden drie miljoen herbruikbare mondmaskers aangekocht, samen met 30.000 tabletten met aansluiting op Internet en werden de mogelijkheden voor onderwijs via videoconferenties uitgebreid via het plan MULAN.

Het is voor de leerlingen van alle leeftijden een enorme aanpassing, maar de jeugd went snel. Het departement voor Onderwijs verklaarde dat alle mogelijke voorzorgen werden genomen en dat de ouders met een gerust geweten hun kinderen naar school kunnen sturen. Zoals in de meeste ontwikkelde landen bestaat in Spanje ook een leerplicht en is het verzuimen daarvan strafbaar.

Maar er blijven nog steeds enkele problemen. De leerkrachten moeten allemaal een test ondergaan alvorens ze voor de klas kunnen gaan staan en daarvoor is weer extra personeel nodig dat op dit ogenblik nog onvoldoende beschikbaar is.

Anderzijds moeten de ouders bij hun kinderen de koorts meten alvorens ze naar school te sturen en ze thuis houden indien ze koorts hebben of andere verschijnselen vertonen. De ouderverenigingen zijn het daarmee niet eens. Zij zijn van oordeel dat de verantoordelijkheid niet in de schoenen van de ouders moet geschoven worden.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …